Op woensdag 18 september, een mooie droge en soms zonnige dag, ging een groep van 11 WTC leden er met de ATB op uit. Er was een uitgezette tour gevonden die in vier lussen was te fietsen vanuit buitencentrum Kerkemeijer bij Borculo. Door de initiator Han was geregeld dat de koffie daar al klaar stond. Gezien de grootte van de groep en de te verwachten verschillen in ATB- tempo werd gekozen voor een splitsing in twee groepen : 6 en 5 personen. Een hartelijk welkom was er voor Frank H. na een langdurige afwezigheid wegens ziekte.

De omgeving was mooi, het parcours was, met uitzondering van de Lochemseberg, niet bijzonder uitdagend. Maar naar ik uit de pers begreep wordt hieraan door (vele) vrijwilligers gewerkt. Ook de (groene en daardoor wat moeilijk zichtbare) pijlen kunnen wel verbeterd worden.

Maar desondanks was het een prima en gezellige fietsdag. De groep van 5 koos er voor om alle vier lussen te fietsen (bijna 90 km.) en een pauze te houden in Gorssel, de groep van 6 koos voor drie lussen, pauzeerde in Almen en reed uiteindelijk bijna 70 km.  Bij de Lochemseberg, het laatste en zwaarste stuk van de route, haalde de groep van 5 de anderen in en werd er  samen weer terug gefietst naar Kerkemeijer.

En wat allemaal ook geregeld was: bij Kerkemeijer konden we van de douches gebruik maken bij hun sportcomplex en daarna zoals gebruikelijk weer het aanvullen van vocht en calorien.

Een lang dagje, vertrokken om 09.15 uur en om 18.30 weer thuis, maar absoluut de moeite waard.

 

Total Page Visits: 451 - Today Page Visits: 2
Categorieën: Fietsverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *