Bewoners van Careaz en Dr. Jenny samen met WTC Dinxperlo op weg.

 

Een van de doelstellingen van Wieler- en Tourclub Dinxperlo is de gemeenschap op de fiets kennis te laten maken met de fraaie omgeving. Dit doet zij met haar fietstochten in het voor- en najaar voor racers, mountainbikers maar ook voor de “dikke banders”.

 

Ook de DUO-fietstocht is een van de speerpunten. Zaterdag 26 augustus werd in nauwe samenwerking met Careaz/Dr. Jenny  een DUO-fietstocht georganiseerd voor de bewoners van deze zorginstelling. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Rabo ClubSupport, dat het voor verenigingen mogelijk maakt sociaal actief te zijn. Vorig jaar werd een dergelijke tocht door de WTC voor de eerste keer gehouden. Een DUO-fiets is een fiets voor 2 personen die naast elkaar zitten op een (electrische) fiets, die meestal wordt bestuurd door een geoefende fietsers waarbij de duo-passagier kan meefietsen maar vooral geniet van de omgeving, het weer en het contact met fietsende buurman. De zon scheen, de bewoners verheugden zich enorm op de tocht, de WTC’ers waren in topconditie, de stemming was uitmuntend. Liefst 9 DUO-fietsen waren in Dinxperlo en omgeving opgehaald.

Het sportieve gedeelte van de middag bestond uit 2 etappes. Een eerste groep van 9 personen en na terugkomst de tweede groep, ook bestaande uit 9 personen. In totaal genoten 18 bewoners met volle teugen van de prachtige middag, die hen in fraai fietsweer bracht via de Hoge Heurnseweg naar de Heurne, via de Kamerstraat naar Breedenbroek om uiteindelijk door het centrum van Dinxperlo naar het zorgcentrum terug te gaan. Een tocht van 10 km. Gezelligheid troef, blije gezichten, zwaaiende voorbijgangers, beleefde automobilisten.

Maar vooral dankbare bewoners die een middag beleefden waarover nog lang zal worden nagepraat. Zoals gebruikelijk in de sport was er ook een derde helft. Zowel de bewoners als de WTC’ers maakten hiervan gebruik en konden onder het genot van een hapje en een drankje uitgebreid napraten over het succes van deze tocht. Een geslaagde middag voor allen die op welke wijze dan ook betrokken waren. Zonder twijfel volgend jaar weer.

Verslaglegging: toerder1951

 

Foto’s en video’s , gemaakt door Jo Lieverdink, Henk Nijman en

André Miggelbrink , zijn te zien door HIER TE KLIKKEN.

Categorieën:

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *