Nieuws uit het bestuur…

Afgelopen maandag 09-05-2022 hebben we voor het eerst vergaderd met ons nieuwe bestuurslid Stephan Kool. We zijn blij dat het bestuur weer op sterkte is en de gemiddelde leeftijd van het bestuur weer wat gedaald is.

Stephan heeft in zijn jeugd op een hoog niveau ge-mountain-biked en kon door een fietsongeluk, waarbij hij bijna zijn hele been verloor, net niet doorbreken naar de profs. Inmiddels heeft hij al weer een heel aantal jaren het fietsen opgepakt. Naast zijn werk bij Harm Takke, is Stephan ook lid van de vrijwillige brandweer, hetgeen ook behoorlijk veel tijd kost.

Stephan zet zich graag in om van WTC Dinxperlo een levendige, actieve fietsvereniging te houden. Concreet houdt dit in dat we veel activiteiten met de club organiseren en daarmee ook de wat jongere tourfietsers stimuleren om lid te worden van WTC.

 

We hebben het ook uitvoerig gehad over ideale groepsindelingen om veilig, prettig te fietsen volgens het principe “samen uit-samen thuis”. Afgelopen weken is dit een aantal keer niet helemaal naar wens gegaan. Soms heeft een renner zelf aangegeven liever alleen door te fietsen, soms is een WTC renner ongewenst de groep kwijtgeraakt (of het peloton een renner). Beide situaties moeten we zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

Als bestuur willen we niet te betuttelend de groepsindeling maken. We gaan ervan uit dat iedereen zelf weet in welke groep hij/zij het prettigst fietst. Zeker als we de groepen niet groter dan 8 tot 10  personen maken, kan iedereen met de ideale groep meefietsen. Door een beetje op elkaar te letten komt zo iedereen ook veilig weer met de groep thuis.

 

De voorjaarstocht van komend weekend is goed voorbereid. Vincent heeft tot in detail de route in zijn hoofd en heeft duidelijke instructies gemaakt voor de vrijwilligers die meehelpen de tocht tot een succes te maken. Daar waar vrijwilligers op het aller laatste moment schijnbaar toch niet kunnen, hopen we dat ze zelf actief voor vervanging zorgen. Wel graag het bestuur op de hoogte houden van de wijzigingen. De route loopt door een prachtig gebied. Helaas moeten we wel constateren dat de wegen her en der slecht zijn.

 

Zodra de voorjaarstocht achter de rug is starten we de kledingcommissie op. Er hebben zich inmiddels enkele leden gemeld die hier graag in mee willen denken we kunnen hiervoor nog 1-2 personen gebruiken. Mocht je interesse hebben meld je dan even bij Arne   . Zij ontvangen binnenkort dan een uitnodiging voor een “kick off” van dit project.

 

Gerben Klein Lebbink

Categorieën:

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *