’t Was nog wel wat koud vanochtend om 09.30 uur, maar afspraak = afspraak en de ATB-groep had een dagrit gepland voor vandaag. Ja helaas, alleen maar weggelegd voor pensionado’s .  Door Erik – Rose – Rij. was een parcours bedacht dat zich voor 99 % op duits grondgebied bevond. De 9  clubleden verzamelden zich bij de duitse bakker, na de eerste koffie met de hele groep op pad, na ca. 10 km. werd gesplitst in een groep van 3 en een groep van 6. De kou viel natuurlijk best mee, de zon liet zich ook nog behoorlijk goed zien.

Na de eerste bospaden van Schuttenstein kwamen we , na Wertherbruch, in het Risswald, en daarna door het Diersfordter Wald ten z.o. van Mehrhoog. Soms wat brede en soms wat smalle paden, soms vlak en soms weer wat klimmend, alles kwam voorbij. Mooie rustige bossen en voor de meesten van ons nog behoorlijk onbekend. Nergens was het zo modderig of onbegaanbaar dat we van de fiets af moesten.

Na meer dan 40 km. was er dan de pauze, bij de bakker in Mehrhoog. De snelle groep zat er al (net ) en aan de koffie met …  De drie anderen sloten zich aan. Waar praat je dan over ….   Voetbal (FC Dinxperlo doekt de zaterdagselectie op !), de afwezigen in onze groep, politiek (?)

Fotograaf: Erik .

Na de pauze werd besloten om de resterende ca. 25 km. gezamenlijk af te leggen Het bosgebied bij Haldern werd aan alle kanten doorgefietst en zo kwamen we om ca. 14.30 weer terug in Suderwick waar bij de bakker tegenover het Dr. Jenny WZC nog werd nagepraat.

Fijne fietsdag, prima fietsweer en geen ongelukken. Perfect dus. Afstand een kleine 70 km.

Bij Isselburg , langs de beek, en dus bijna thuis, even een fotopauze bij de uit steen gehouwen dame. Fotograaf: Erik R.

 

 

Total Page Visits: 213 - Today Page Visits: 1
Categorieën: Fietsverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *