Tijd om weer eens een verslagje te maken van een reguliere woensdagmiddagrit, dat is eigenlijk te lang niet gebeurd.

Groep 3/4 was tien man groot, ook deelnemers aan de clubdag van 5 september sprongen weer op het zadel. Overigens: alleen maar positieve berichten over de clubdag gehoord vanuit de groep: mooie routes, goede organisatie en goed gekozen pauzeplekken met catering. En buffet na afloop op de camping: niemand kwam tekort ! Chapeau voor de organisatie.

Dan vanmiddag. Gegangmaakt in het eerste kwart door Gerard en Vincent in een regelmatig fietstempo naar Etten, via meerdere kleine plaatsjes en langs Babberich, door Oud-Zevenaar en over dijkwegen naar de pauzeplek “de Wellinghoeve”, een camping voor voornamelijk campers maar ook een prima, gedeeltelijk overdekt, terras. Deze uitspanning hoort bij de plaats Groessen en ligt direct naast de Betuwelijn, precies op het punt waar deze lijn weer boven komt. Op dat moment hadden we er ruim 40 km. op zitten.

Na deze pauze ging het, met voornamelijk wind in de rug, weer over dijken door de Rijnstrangen en langs het Pannerdensch Kanaal. Mooi fietsgebied, en zeker met rugwind. Langs Lobith naar Elten, binnendoor naar Stokkum en dan de bekende route via Engbergen naar Dinxperlo.

’t Was een mooie fietsmiddag, strak gehouden tempo waarin iedereen -soms net aan- kon meekomen, er werd wel degelijk netjes rekening gehouden met ieders fietscapaciteiten.

Even voor vijf uur na ruim 90 km. weer thuis, nog op tijd om de laatste 25 km. van de touretappe te zien.

Total Page Visits: 920 - Today Page Visits: 3
Categorieën: Fietsverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *