Het voelde vandaag een beetje als een herstart van het fietsseizoen 2020. Na drie maanden vooral solofietsen stonden er om 13 uur tien man bij de Rabo bank. De indeling voor mijn groep was snel gemaakt, Han R. , Wim Liev., Henk W.dorp en Henk M.  Een groep van vier , precies volgens protocol. Ons voornemen was om achter langs Winterswijk en Vreden naar Zwillbrock te fietsen, maar door wat omzwervingen maakten we wat meer kilometers dan gepland en zijn we daar nooit gekomen. Via de bijna onvermijdelijke klinkerwegen achter Winterswijk zijn we uiteindelijk beland in Meddo waar het mogelijk was om op het buitenterras bij restaurant Spiekerman precies volgens de coronaregels koffie enz. te gebruiken. Goed geregeld daar: ontsmettingsmiddelen, tafels op ruime afstand.

Na deze pauze ging het richting Zwolle, Vragender en langs de Domme aanleg weer richting Dinxperlo. De Heurne binnenkomend vanuit de richting Aalten werden we eerst getrakteerd op de mooie Achterhoeks gekleurde koe die het gazon in de voortuin van Willie kort moet houden, en ongeveer 200 meter verder stond André met de tuinslang klaar , maar hij kon de neiging om ons nat te spuiten toch, weliswaar met zichtbare moeite, onderdrukken .

Best weer een fijne fietsmiddag, fijn ook om ook eens weer in een groep(je) te fietsen waarbij het natuurlijk wel duidelijk is dat de 1,5 m. regel vooral moeilijk is aan te houden als je naast elkaar fietst. Achter elkaar fietsend is de afstand achterkant zadel voorste fiets → stuurpen volgende fiets ca. 1,30 á 1,40 m. maar naast elkaar zal het vaak zeker niet meer dan 1 m. zijn.

Om 17 uur na ruim 80 fietskilometers weer thuis.

Total Page Visits: 252 - Today Page Visits: 1
Categorieën: Fietsverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *