Op deze mooie woensdagmiddag beloofde Hans te Br. een rustige, voor iedereen te volgen rit naar Almen en de afstand zou precies 100 km. zijn. Daar hadden 15 man(geen dames vandaag) wel oren naar en zo fietste deze groep bij een lichte noordenwind een heel mooi deel van de Achterhoek door. Via Heelweg bij Varsseveld , Marienvelde, Ruurlo rechts laten liggen, onder Lochem door en daarna de oversteek over het Twentekanaal kwamen we uit bij restaurant “de Nieuwe Aanleg”, aan de noordkant van het Twentekanaal met een passantenhaven. Mooie zit, naar keuze zon of schaduw. Veelal het bekende recept: koffie + cola.

En wie er na een vervelende blessure voor het eerst weer bij was: Gerard -en probleemloos. En wie er voor het laatst bij was: Henk Steverink, binnenkort begint weer de terugreis naar Turkije, deze keer met de – nieuwe- fiets IN de camper.

Terug direct weer het kanaal over, via Almen, Vorden , de Varsselring en Sinderen weer naar Dinxperlo.  Uiteindelijk 1x , na een 75 km., een lekke band, verder geen problemen. Ook geen hoogteverschillen die problemen gaven (2 x brug over Twentekanaal, 1 x viaduct over de A18).

En kwamen de beloftes van Hans uit ?  Helemaal: voor de sterke jongens was het fietsen met twee vingers in de neus, voor de wat minder getalenteerden was het tempo, achter brede ruggen van een voorligger, heel fatsoenlijk bij te houden.  En de afstand : bij het oprijden van mijn oprit stond mijn teller op 100,1 km. !  Chapeau Hans !

Total Page Visits: 381 - Today Page Visits: 1
Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *