Vandaag, 26 maart 2022,  meldden zich negen personen voor groep 4, acht heren en twee dames (Folkje, Nicole). Ook voor de andere groepen, groep 1-2 en groep 2-3, deze laatste groep onder leiding van Gerard, was voldoende animo.

 

Vanwege de NO-wind kracht 2 koos Vincent er voor om richting Zwillbrock te fietsen. Zuid-oost om Aalten heen, via de Haart, het Woold en de oostkant van Winterswijk ging het richting Vreden. Het is zowaar gelukt om alle klinkerwegen die zo kenmerkend zijn voor het gebied ten noord-oosten van Winterswijk te vermijden. Vreden zelf werd niet bereikt, even voor die plaats ging het linksaf en daarna door het buitengebied naar Zwillbock.  De pauzeplek was nieuw voor mij, namelijk “das Angelparadies Zwillbock “.  Zoals de naam al zegt, een grote plas met knapen van forellen en snoeken waar je tegen betaling je hengeltje mag uitwerpen. Volop vissers aan de kant deze zonnige middag.

Natuurlijk moesten we ook even kijken naar de gloednieuwe racefiets van Jan Roug., een rode Cube met uiteraard schijfremmen. Gisteren de fiets ontvangen, vandaag de eerste echte rit !

Het half uur pauze was snel om, tijd om, met het windje voornamelijk in de rug, aan de terugtocht te beginnen. Via Zwolle, Vragender, Barlo en Lintelo is het gelukt om thuis te komen, de afgelegde afstand was een 76 km.

Het kopwerk was vandaag goed verdeeld: tot de pauze reden uitsluitend Vincent en Henk W.dorp aan kop, na de pauze namen de dames meteen het heft in handen en ze stonden de kop niet meer af tot we in Dinxperlo waren.

Fijne fietsmiddag weer.

Categorieën: Fietsverhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.