Vandaag met de ATB maar weer eens op pad naar ons bijna vaste pauze-adres, het Ambthuis in Bredevoort waar je voor 2 koppen koffie en een heerlijke plak cake maar € 3,00 hoeft neer te leggen. Dit Ambthuis is een soort groepswoning voor hoog-bejaarden met een gezamenlijke gezelschapsruimte waar iedereen terecht kan voor een betaald kopje koffie e.d.

Vandaag zaten er bij onze binnenkomst al veel bewoners in spanning te wachten ….. op de goede Sint en zijn knechten. Wij werden eerst aangezien voor hulppieten, maar hebben toch snel duidelijk gemaakt dat we met onze kleurige fietskleding nooit door de schoorsteen zouden gaan. Bovendien zou de schoorsteen voor sommigen van ons wel heel royaal moeten zijn om er doorheen te kunnen, ongeveer de omvang van een fabriekspijp want anders ….   De boodschap kwam – mogelijk – wel over.

Maar zowaar na tien minuten :  daar kwam onze Sint met zowaar twee – nog echt zwarte – pieten.  Wij waren blij met de Sint, misschien was de Sint ook wel blij met ons.

Natuurlijk moesten we meezingen, het gaf ons weer even het gevoel nog kind te zijn.  Gelukkig hoefden we niet bij de Sint te komen, laat staan bij hem op schoot te komen, dit -onschuldige- genoegen was weggelegd voor enkele van de hoogbejaarde dames. Toen Sint over iedereen een uitgebreid verhaal ging vertellen was het voor ons weer goed geweest , tenslotte moesten we ook nog zien om voor de schemering thuis te zijn.

En dat thuiskomen is gelukt, op tijd en zonder ongelukken, toch nog weer ruim 50 km. met zon door de Achterhoek gereden.

Klik op onderstaande foto voor een heel korte fotoreportage.

 

Total Page Visits: 574 - Today Page Visits: 1
Categorieën: Fietsverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *