’t Was druk vanmiddag bij de bank. Misschien wel zo’n 25 man/vrouw.

Een wat ze noemen snelle groep vertrok als eerste, bleven over 15 fietsers, Henk W.veld nam de leiding met als voorlopige doel Tolkamer aan de Rijn. Het ging eerst richting Klein Zwitserland bij Anholt, de snelweg over en via via kwamen uiteindelijk langs de Golfplatz Borghees en daarna door naar Elten. Het grootste deel van de groep wilde toch even bergop naar Hoch-Elten, een drietal vond het wel goed en fietste vast op eigen kracht naar Tolkamer en moest daar zo’n tien minuten wachten op de groep.

Daar werden de groepen weer herenigd , wandelend met de fiets aan de hand langs alle goed bezette terrassen (het lijken er steeds meer te worden) en weer door over het recreatiegebied de Bijland.

Na de Bijland was er even beraad, wie gaat door naar Westervoort en wie neemt een kortere route naar huis. Drie fietsers -ja dezelfde drie- kozen er voor om naar Pannerden te gaan en daar te pauzeren.

De grote groep koos voor Westervoort, men zou op die manier ruim 110 km. fietsen.

Het drietal koos na de pauze voor de route Pannerden, Aert, Elten en tenslotte via Stokkum weer naar Dinxperlo. Het liep allemaal gesmeerd in dit groepje en na ruim 90 km. arriveerden ze om kwart over vijf in Dinxperlo.  De afstand was lang genoeg en het fietsen was weer een genot.

De overgebleven 12 fietsers zijn ongetwijfeld ook goed de middag doorgekomen, wat meer km. en misschien iets later thuis.

Ondertussen nieuwsgierig geworden wie “die drie” dan wel waren ?                                                  Toe maar ………..Wilma, Wim Liev., Henk Mei.

Categorieën: Fietsverhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.