Bijna elk jaar gaat er wel een groep ATB-ers een dagje op pad om elders een uitgezette route te fietsen, vaak een initiatief van Han R. De route van Haaksbergen kwam al een paar keer aan bod, Lochem, Markelo en Rijssen zijn ook al aan de beurt geweest.

 

 

Vandaag stond de vernieuwde MTB route van Winterswijk, 39 km. , op het programma. Om 10 uur vertrokken 9 ATB-ers met de fiets richting Winterswijk. Via geasfalteerde wegen , o.a. door de Haart, zijn we naar ons eerst doel gefietst, een pauze bij het bekende café den Tappen in Miste ; hier ga je dertig jaar terug in de tijd, niks moderne kleuren, niks hippe stoelen, niks glitter en glans, maar gewoon zoals een ouderwets café moet zijn, bruine stoelen, bruine tafels en zowaar nog een jukebox (die het overigens niet deed). Een tiende fietser sloot zich daar bij ons aan (was met de auto gekomen).

Na de uitgebreide koffie was het 1,5 km. naar de route, bij de Veldhorstweg aan de Misterstraat kwamen we op de route en daar werd de groep gesplitst, 6 man met wat meer power in de benen, 4 man die het rustiger aan wilden doen. Het begon toen, half twaalf, net iets te sputteren , maar eigenlijk stelde het niet zo veel voor en een half uur later viel er geen regen meer.

Over de route : niet veel asfalt, mooi aangelegde singletracks, en soms dwars door de bossen. In de plaats Winterswijk kom je niet, de route gaat als een cirkel rondom het dorp heen.

De nieuwe singletracks in en bij het Rommelgebergte lagen er geweldig bij. Natuurlijk wel uitkijken want de bomen gaan niet aan de kant, maar fantastisch om te fietsen.   Later in de route nog drie of vier behoorlijk diepe afdalingen en dus ook weer stijgingen aan de andere kant , in onze kleine groep van vier durfde niet iedereen dat aan, maar met de fiets aan de hand kom je er ook wel.

Voor ons bijna aan het eind van de route (nog 4 km.) zat de voormalige vuilstortbult in het parcours, van beide groepen heeft ook hier niet iedereen dat hele stuk meegenomen, maar er was een uitwijkmogelijkheid dus het kwam goed.

Horeca onderweg is er niet veel, of niet geopend. Berentschots watermolen zit precies in de route maar was , in elk geval vandaag, gesloten.

Het eindpunt was weer café den Tappen , de snelle groep zat er al (een half uurtje?) aan de koffie , de groep van vier sloot aan . Zoals van te voren ingepland vertrokken we om drie uur, als hele groep, weer richting Dinxperlo, deze keer werden ook nog wat zandpaden meegenomen. Om 16 uur weer terug in Dinxperlo, precies de tijd dat we hadden gereserveerd bij Ristorante de Markt. Uiteraard een drankje maar zeker ook een hapje, immers daar was de hele dag nog geen gelegenheid voor geweest.

Fijne fietsdag, geen ongelukken, mooi parcours, ondanks iets regen viel het weer nog mee (hoe mooi zal deze route zijn als het een zonnige dag is !) en zeker niet onbelangrijk een gezellige groep.

Nieuwsgierig welke heren er bij waren ?

V.l.n.r.  Hans te Br., Willie, Henk M., Bart B., Herman H., Herman E., Henk W.veld., Chris R., Johan Sch., Han R.

Total Page Visits: 137 - Today Page Visits: 11
Categorieën: Fietsverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *