Min of meer spontaan kwamen Wilfred Wijnveen en Han Rutgers op het idee om mee te doen aan de Wentersronde van Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het plan was heen fietsen, ronde van ca. 90 km en terug. Totaal 140 km. Bij aankomst bij het prachtige clubhuis zagen we dat er maar een paar auto’s stonden van deelnemende fietsers. Ook in het clubhuis was het erg (te?) rustig. De route was prachtig, de wind heftig. Het doel voor deze afstand waren de heuvels achter Dingden, ons niet onbekend. Onderweg konden we ons gelukkig een poos verstoppen in een groep Wenterswiekse fietsers, de er een gezellig en rustig dagje van maakten. Na de pauze met zijn beiden verder, De Wenterswiekers reden de 130 km. Via de Finkenberg terug. Onderweg de pijlen kwijtgeraakt (of waren ze weggehaald?). Een zoekende deelnemer uit Vreden opgepikt, die meer dan 20 km in de “windschatten” meereed.  De tocht naar huis droeg als kenmerk “knappen tegen de wind in”.

Enkele opvallende punten:

Weinig deelnemers, 50 racers en 107 dikke-banders. De vraag is of Wenters met deze tocht doorgaat. Deze signalen hoor je vaker (Ulft, Dinxperlo). Is de markt voor toertochten krimpende?

Onopvallende pijlen die links en rechts van de weg stonden. In de buurt van de “dikke steen” liepen de routes van de “dikke-banders” en racers deels over dezelfde wegen, wat in elk geval voor ons erg verwarrend was

Matige verzorging onderweg, alleen bananen en verdund sapje.

In Duitsland beroerde kwaliteit van de B-wegen.

Uiteindelijk: prachtige route, goed trainingsweer, mooie sportdag.

 

 

 

Categorieën: Fietsverhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.