Naast het fietsen is luisteren naar wielrenners met hun fantastische belevenissen en motivaties een heerlijk tijdverdrijf. Een verslag van Frank Heister, Jaap Navis en Han Rutgers.

In de overvolle Oud Calixtuskerk te Groenlo werd op 19 juni een wielertheater gehouden in aanloop naar de Ronde van de Achterhoek (race- en toertocht) die eind augustus zal worden gehouden. Onder leiding van een geweldige presentator, Marc Jansen van TV Gelderland, werd deze avond opgesplitst in 4 gedeeltes.

Verleden

Interviews met de oude vedettes Han Vaanhold, Frits Schür en Joop Ribbers (die we al een paar keer zijn tegengekomen in de 2 Bruggen). Hoe ging het er vroeger aan toe? Wat waren de prijzen? Hoe was de “samenwerking” met sterren zoals Hennie Kuiper en Fedor den Hertog? Mooie anekdotes.

Minder-valide sporters

Boeiend om te luisteren naar 3 minder-valide sporters (wielrenners ook) die ondanks persoonlijke tegenslagen de motivatie opbrengen om te blijven streven naar het hoogste haalbare, zoals de Paralympische Spelen in Parijs in 2024. Wat een mentaliteit.

Heden

Met Jelle Nijdam (tot voor kort ploegleider), Tristan Hofmann (ploegleider)en Koen Bouwman. (geen introductie nodig). Koen vertelde voor een doodstille zaal hoe het peloton is omgegaan met het overlijden van Gino Mäder, vorige week in de Ronde van Zwitserland. Verder heeft hij nog een contract tot 2024 met Jumbo Visma maar tussen de regels kon je horen dat hij toch ook de ambitie heeft voor eigen kansen te gaan. Immers hij heeft toch vorig jaar 2 etappes gewonnen in de Giro en de bergprijs. Dat is bij Jumbo Visma niet mogelijk, dus….

Toekomst

Een geweldig relaas van Bas Tietema, bedenker en uitvoerder van de Tour de Tietema. Een geheel nieuwe kijk op de wielersport met inmiddels een eigen ploeg die nog op continentaal niveau presteert. Maar wel de ambities heeft volgend jaar te starten in de Amstel Gold. En gelet op de doordachte visie en ambitie van Bas gaat hem dat lukken ook.

Het geheel werd omlijst met de muziek van een duo op gitaar, dat op uitstekende wijze  muziek uit de jaren 80/90 vertolkte. Dit alles onder het genot van gratis drank en snacks. Kortom, een geweldige avond rondom de wielersport.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *