Misschien niet bij iedereen bekend, maar elke maandag wordt er door leden van de WTC Dinxperlo vanaf de Rabo-bank gestart voor een middag ATB fietsen. Afhankelijk van het weer is de groep wat groter of kleiner. De belangstelling hiervoor neemt eigenlijk nog steeds toe, ook vandaag weer een redelijke grote groep van 11 mannen. Vanwege het verschil in fietscapaciteiten werd, zoals vaker , ook nu meteen gesplitst in een groep “rustig an” van 5 mannen en een groep “wat sneller” van 6 man.  Met de afspraak van een gezamenlijke pauze bij van der Eem in Terborg.  De groep “rustig an” fietste via de Regniet en door het gebied `Hardenberg`  en Engbergen naar Terborg. De groep “sneller” was er nog niet maar arriveerde 5 minuten later ook.

De pauze is een belangrijk onderdeel van een fietsmiddag en als er dan ook recent weer iemand jarig is geweest ( 71 geworden) dan is het extra feest.

Na de pauze werd de groep weer gesplitst en elke groep koos zijn eigen route. Het weer werd wat onaangenamer, lichte regenval en koude (tegen)wind , voldoende redenen om de kortste weg naar huis te nemen. Overigens was het in het Idinkbos best weer aangenaam, beschutting maakt veel goed. En, wat regen en wat tegenwind hoort natuurlijk ook wel een beetje bij het ATB-fietsen.

De groep “rustig an” was na een kleine 45 km. al om kwart over vier thuis, het was nog niet donker maar dat zou niet lang meer duren.

Heb je ook zin om eens, of vaker, met deze groep met je ATB mee te fietsen, je bent van harte welkom op de maandagmiddag om 13 uur.  Vanaf oktober wordt er ook op woensdag vanaf 13 uur met de ATB gefietst.

P.S.  Op woensdag 13 november 2019 is er een dagtocht uitgezet voor ATB door Erik Rijks. Verzamelen bij de bakker waarschijnlijk om half tien, fietsen om 10 uur. Op dit moment hebben zich 13 mensen opgegeven. Wil je ook mee: neem dan even contact op met Han Rutgers.

 

Total Page Visits: 330 - Today Page Visits: 1
Categorieën: Fietsverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *