HARM Takke ATB-tocht 2019 

DATUM : ZONDAG13 OKTOBER 2019

START VANAF 08.30 UUR TOT 10.00 UUR

STARTPLEK: EUROPASTRAAT 4 DINXPERLO

 

ZONDAG 13 OKTOBER 2019: Vernieuwde HARM TAKKE ATB-TOCHT

Volgens de traditie organiseert de WTC ook dit najaar weer een volledig uitgepijlde veldtoertocht onder de naam HARM TAKKE ATB-tocht.

Nieuw is dat er dit jaar een korte route van ca. 20 km. is uitgezet, ideaal voor beginners of kinderen (eventueel met ouders)

Ook het parcours is helemaal vernieuwd, de laatste paar jaar gingen de routes voornamelijk over Duitsland, nu gaan de routes voor 90 procent over Nederlands gebied.

Er zijn drie routes uitgezet, één van 20 km., één van 39 km. en nog een iets langere route van 46 km.

Voor de 20 km. is er onderweg geen pauzeplek (consumpties na afloop), voor de andere twee afstanden is er één pauzeplek met gratis consumpties.

Vorig jaar waren er, bij prachtig fietsweer, liefst meer dan 400 deelnemers die unaniem enthousiast waren over de uitgezette routes.

Parcours .

De routes van 2019 wijken nogal af van die van vorig jaar.

Vanaf de start aan de Europastraat gaat de tocht over deels onverharde paden via het Welinkbos en het Bargerbos richting de Heurne en daarna naar het Breedenbroekse Bos.

Voor de 20 km. route is dit tevens het verste punt. De twee andere routes gaan veelal langs de Keizersbeek, door naar Engbergen waar bij de boerderij van de familie Rosier een pauzeplek is ingericht.

Daar worden gratis consumpties verstrekt en daar kan eventueel ook gebruik worden gemaakt van de expertise van Harm Takke Tweewielers die een servicestand heeft opgebouwd.

Na deze pauzeplek slingeren beide afstanden door Engbergen. Daarna maakt de lange route nog een extra lus naar het bosgebied bij “Hardenberg” in Duitsland, de route van 39 km. gaat weer richting Breedenbroekse Bos.

In het Breedenbroekse Bos komen de routes van 20, 39 en 46 km. weer bij elkaar en vervolgen deze tocht via het Beggelder weer naar het eindpunt aan de Europastraat 4 in Dinxperlo.

Deze tocht kan alleen maar georganiseerd worden dankzij de eenmalige toestemming van particuliere landeigenaren zoals de Fürst van Salm-Salm en een aantal agrarische bedrijven. Uiteraard is de organisatie deze eigenaren daarvoor veel dank verschuldigd.

Starttijden:

De starttijden zijn van 8.30 uur tot 10.00 uur bij de kantine van de voormalige voetbalclub SVD aan de Europastraat 4 in Dinxperlo. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid bij de parkeerplaats van de voormalige voetbalclub DZSV.

Deze tocht is niet geschikt voor gewone fietsers of e-bikes.

Bij problemen onderweg kan altijd het noodnummer van de WTC Dinxperlo worden gebeld :

0625379305

 

Inschrijfgeld : het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per deelnemer, voor NTFU-leden € 4,00.

Voor deelnemers onder de 16 jaar is deelname gratis.

Verzorging, technische ondersteuning door Harm Takke Tweewielers, EHBO, ophaalauto, aan alles is gedacht.

Uiteraard kan de ATB na afloop van de tocht worden afgespoten, en eveneens is er een douchegelegenheid.

===========================================================================

Om al vast in de agenda te zetten:

De voorjaarstocht 2020, voor racers en voor gewone fietsers inclusief e-bikes is op :

ZONDAG 17 MEI 2020

 

 


 

 

Total Page Visits: 1138 - Today Page Visits: 5