Voorjaarstocht 2019

Datum: zondag 26 mei 2019

*  Toertocht voor racefietsers. Drie afstanden.

*   Familietoertocht, geschikt voor “gewone” fietsen en e-bikes. Twee afstanden.

Nadere informatie volgt.

 

 

HARM Takke ATB-tocht 2019 

Datum: zondag 13 oktober 2019

ATB-tocht met twee afstanden.

Nadere informatie volgt.

 

 

VOORJAARSTOCHT 29 APRIL 2018

Door de WTC Dinxperlo worden weer de jaarlijkse fietstochten georganiseerd waaraan echt iedereen kan meedoen. De laatste jaren was het steeds erg mooi weer en als de vooruitzichten niet bedriegen dan kan het op 29 april ook weer een mooie fietsdag worden.

Zoals gebruikelijk zijn er tochten voor “gewone” fietsers, ook goed te fietsen voor e-bikes, en tochten voor racefietsers.

Gezinsfietstocht: Voor de tocht voor de “gewone”fietser, de zogenaamde gezinsfietstocht, kan worden gekozen uit twee verschillende afstanden, te weten 35 en 55 km. Deze tochten gaan geheel over Duits grondgebied en via rustige wegen met weinig autoverkeer. Via Werth gaat de tocht met een omweg naar de eerste pauzeplaats bij de Aasee in Bocholt. Wie de langere afstand wil fietsen maakt dan nog een lus die via de waterkrachtcentrale bij Krechting loopt, waarna de route weer wordt vervolgd via de pauzeplek bij de Aasee. Het laatste stuk terug naar Dinxperlo gaat even door de stad Bocholt en daarna voor een groot deel over het mooie gravelpad langs de Aastrang. De routes zijn geheel uitgepijld.
De starttijden voor deze gezinsfietstocht zijn van 9.30 tot 11.30 uur, de start is bij de kantine van SVD aan de Europastraat 4 in Dinxperlo. De kosten zijn € 3,50 en voor leden van de NTFU € 2,50.

Racefietsers: de racefietsers kunnen kiezen uit een route van 95 km., 110 km. of 130 km. Ook deze routes zijn helemaal uitgepijld. Al 200 m. na de start gaat de route Duitsland in om er ook pas de laatste 200 m. weer uit te komen. Eerder gingen de routes naar het gebied rondom Xanthen, nu is er gekozen om eens een heel andere kant op te gaan waarbij ook wat kleine klimmetjes zijn opgenomen. Er is duidelijk gekozen voor verkeersluwe wegen waarvan er in het gebied bij Dingden en Raesfeld en Reken genoeg te vinden zijn. Door de kleine hoogteverschillen valt er onderweg ook te genieten van mooie uitzichten, vooral in deze tijd van het jaar.
Voor de route van 95 km. is er één pauzeplek met verzorging, voor de langere routes in elk geval twee.
Na afloop is er bij SVD de mogelijkheid om gebruik te maken van een douche- en kleedgelegenheid.
De start is ook voor de racers bij de kantine van SVD, Europastraat 4 in Dinxperlo.
De kosten voor de racers zijn € 5,00 en voor leden van de NTFU € 4,00

De starttijden voor de racefietsen zijn:
voor de 95 en 110 km. : van 8.00 – 10.00 uur, voor de 130 km. van 8.00 – 9.00 uur.

 


ZONDAG 14 OKTOBER 2018: HARM TAKKE ATB-TOCHT

Ook in 2018 organiseert de WTC weer een volledig uitgepijlde grensoverschrijdende veldtoertocht. Deze keer onder een nieuwe naam namelijk de HARM TAKKE ATB-tocht.
Er zijn twee routes uitgezet, één van 37 km. en een langere route van 55 km.
Vorig jaar waren er, bij prachtig fietsweer, liefst meer dan 400 deelnemers die unaniem enthousiast waren over de uitgezette routes.

De routes van 2018 wijken nauwelijks af van die van vorig jaar.
Vanaf de start bij de kantine van SVD aan de Europastraat gaat de tocht al snel de grens over en komt via een korte aanloop over wat asfalt en daarna de Holtwicker Bach uit in de bosrijke omgeving van Schuttenstein waar dankzij de eenmalige toestemming van de Fürst van Salm-Salm via kleine paden door het bos wordt gefietst.
De tocht gaat daarna verder richting Isselburg en de Anholter Schweiz en langs de Wolffsee en de Anholter Schweiz naar de meertjes bij Krupop. Hier worden alle paden door de bossen zoveel mogelijk gebruikt. Snel daarna is er een pauzeplek op het erf van de boerderij van Georg Kleinhesseling. Hier wordt drinken en wat eten aangeboden en tevens is er de mogelijkheid tot toiletbezoek. Ook staat hier Harm Takke Tweewielers met een servicestand.

Na deze pauze komt na een paar honderd meter de splitsing. De 37 km. gaat via Anholt naar de Regniet, de 55 km. gaat via de groene grens naar het Landfort en daarna naar Engbergen waar meerdere klimmetjes moeten worden overwonnen.
Na de Regniet komen beide routes weer samen en gaat het richting de Aa-strang naar het Breedenbroekse bos. Daarna is het nog maar een paar kilometers naar de kantine van SVD.

Voor de fanatieke fietsers zijn een drietal Strava segmenten aangegeven, dus ga voor die KOM of QOM.

Deze tocht kan alleen maar georganiseerd worden dankzij de eenmalige toestemming van particuliere landeigenaren zoals de Fürst van Salm-Salm en een aantal agrarische bedrijven. Uiteraard is de organisatie deze eigenaren daarvoor veel dank verschuldigd.

De starttijden zijn van 8.30 uur tot 10.00 uur bij de kantine van de voetbalclub SVD aan de Europastraat 4 in Dinxperlo. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid bij de parkeerplaats van de voetbalclub DZSV.
Deze tocht is niet geschikt voor gewone fietsers of e-bikes.
Bij problemen onderweg kan altijd het noodnummer van de WTC Dinxperlo worden gebeld :
0625379305

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 , voor NTFU-leden € 4,00.

Verzorging, technische ondersteuning door Harm Takke Tweewielers, EHBO, ophaalauto, aan alles is gedacht.
Uiteraard kan de ATB na afloop van de tocht worden afgespoten, en eveneens is er een douchegelegenheid.

www.wtcdinxperlo.nl