Ontmoet hier onze leden!

Klik op een foto voor meer info.

Vincent Lubbers

Vincent Lubbers

             

PROFIEL

 1. Naam:

Vincent Lubbers.

 

 1. Geboren:

5 april 1954 in Breedenbroek.

 

 1. Burgerlijke staat:

Ik ben dit jaar 42 jaar gehuwd met Ria. We kregen 4 kinderen en 2 kleinkinderen.

 

 1. Beroep:

Gepensioneerd sinds augustus 2020. Daarvoor was ik ruim 36 jaar productieleider bij Thomasson International Rheden. Ik gaf leiding aan ca. 35 personen.

 

 1. Bij WTC vanaf:

Sinds 2004. Net voor het 20-jarig jubileum ben ik lid geworden. Het rondje IJsselmeer was één van de eerste georganiseerde toertochten.

 

 1. Waarom bij WTC:

Mijn broer René was lid van de WTC Dinxperlo.  Hij zei: “je moet gaan fietsen”. Ik ben altijd blijven sporten. Vroeger heb ik voetbal gespeeld bij Ajax Br.  Ik was jeugdleider van de D-pupillen en scheidsrechtercursussen gevolgd. Op mijn 23e /24e gestopt met voetbal en daarna gaan fluiten.

 

 1. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:

Met de racefiets. Ik blijf ook fietsen met de racefiets.

 

 1. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):

Sinds 2019 ben ik bestuurslid. Mijn portefeuille is sponsoring, clubmeerdaagse en clubdag. Verder organiseer is soms clubtochten. Ik vind het leuk dat ik wat kan betekenen voor de WTC.  Het clubkampioenschap is voor mij niet belangrijk. Het mag geen drijfveer zijn om te gaan fietsen.  Ook heb ik geen behoefte om in de picture te staan. Het liefst blijf ik op achtergrond.

 

 1. Met welke groep fiets je:

Groep 3 met o.a. Gerard te Beest, Hans te Brinke en Theo Kempers.

 

 1. Hoeveel km per jaar:

In totaal ca. 7000 km per jaar.

 

 1. Hoe vaak per week:

2 à 3 keer per week. Regelmatig ook alleen. De afwisseling met de groep en alleen is leuk. Ik fiets ’s zaterdags en ’s woensdags met de groep en een keertje tussendoor.

 

 1. Wat vond je tot nu de leukste tocht:

Ik ben enkele keren mee geweest naar Mallorca en heb genoten. De eerste keer was bij het 25-jarig jubileum. Verder de tocht naar Walsum en de routes van de voorjaarstochten.

 

 1. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:

Ik neem mee 2 plaatjes ontbijtkoek en een banaan. Tijdens de pauze drink ik een colaatje. Koffie is niet aan mij besteed.

 

 1. Hoe vaak bezoek je de website:

2x per week. Door de WhattsApp-groepen komen er helaas nagenoeg geen berichten meer.

 

 1. Doe je nog aan meer sporten:

Ik was vroeger scheidsrechter bij de KNVB en nu fluit ik vaak bij Ajax Br.  Meestal op de zondag want ’s zaterdags fiets ik liever. Daarnaast hardlopen om de spieren fit te houden. Ik loop dan 6 à 7 km, maar ik doe dat te weinig. Wandelen doe ik ook graag. Ik heb met mijn dochter 2 keer de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Ook heb ik de Vierdaagse van Dinxperlo dubbel gelopen  als voorbereiding op Nijmegen. Ook de Airborne is zo’n voorbereidingsloop. De massaliteit van de Vierdaagse heb ik niet zo ervaren want we vertrokken als eersten heel vroeg, voor de meute. Het volbrengen van de Vierdaagse geeft een kick. Wandelen in de bergen is ook een hobby. De kinderen hebben dat van mij geleerd. En “Klettersteigen” in de bergen.  Over een smal pad langs de kloven in de bergen waarbij je gezekerd bent aan een kabel langs de bergen.

 

 1. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:

Als scheidsrechter leidde ik de bekerfinale van (destijds) de KNVB afdeling Gelderland tussen AD ’69 en Alexandria. Alexandria wint na strafschoppen. Verder het A-toernooi in Terborg tussen Guadalajara en Anderlecht. Fantastische sfeer. En een wedstrijd in de 2e klasse tussen DCS en Pax. DCS promoveert na winst met 2-1 en Pax degradeert.

 

 1. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:

Ik blijf doorgaan met die dingen waarmee ik bezig ben. Lekker fietsen en mezelf in dienst stellen van de vereniging.

 

 1. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
 2. tv-programma:

De quizzen Twee voor Twaalf, Per seconde wijzer, het Mes op Tafel en de Slimste Mens. Soms een film op Netflix en sportprogramma’s.

 

 1. muziek:

Dire Straits, Moody Blues en Queen. En klassieke muziek (Radio 4). Favoriete klassieke stuk het pianoconcert van Beethoven.

 

 1. sportman/-vrouw/-ploeg:

Annemiek van Vleuten vind ik een fantastisch mens, Judoka Mark Huizinga en Ajax.

 

 1. krant/tijdschrift:

de Gelderlander.

 

 1. Persoonlijke opmerking:

Ik zou graag zien dat er meer mensen meegingen met de clubmeerdaagse en ook dat er meer deelnemers zijn aan de tochten van de Toerkalender.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Henk Meijer

Henk Meijer

                       

PROFIEL

 1. Naam:

Henk Meijer.

 

 1. Geboren:

10 maart 1948 in Wierden (Overijssel).

 

 1. Burgerlijke staat:

Gehuwd met Alie. We hebben twee dochters en een zoon. En 2 kleinzoons.

 

 1. Beroep:

Gepensioneerd. Van oktober 1975 tot maart 2011 was ik huisarts in Dinxperlo.

 

 1. Bij WTC vanaf:

Sinds 2012. Tijdens mijn afscheidsreceptie bracht Hans Zeevalkink mij de inschrijfpapieren voor de WTC Dinxperlo.

 

 1. Waarom bij WTC:

Ik zag het fietsen wel zitten. Gezellig in de groep. Ik reed al af en toe individueel of met een collega. Met de groep fietsen geeft iets van druk, je zegt niet zo gemakkelijk af. Er is toch min of meer een afspraak.

 

 1. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:

Sinds twee jaar meer met de mountainbike. Daarvoor was ik wat huiverig omdat ik hoorde van veel valpartijen. Maar nu heeft de mountainbike mijn voorkeur. Het is gezelliger, afwisselender, het tempo is anders en er wordt op elkaar gewacht.

Een schoonzoon van ons had 2 mountainbikes. Deze heb ik meegenomen naar Dinxperlo en beide laten repareren. Eén voor mijn schoonzoon en één voor mezelf.

 

 1. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):

Sinds 2017 ben ik voorzitter als opvolger van Willie Baten. Voor mij is belangrijk het bevorderen van het onderlinge contact en het betrekken van de mensen bij de club. Iedereen moet op zijn eigen waarde aan bod komen. Mensen die wat minder mee kunnen, mogen niet buiten de boot vallen. We hebben een fijn bestuur.

 

 1. Met welke groep fiets je:

De rustigste groep, zowel met de mountainbike als met de racefiets.

 

 1. Hoeveel km per jaar:

In totaal ca. 5000 km, waarbij het accent ligt op de mountainbike.

 

 1. Hoe vaak per week:

Het streven is 2x per week. Een enkele keer fiets ik 3x per week.

 

 1. Wat vond je tot nu de leukste tocht:

Ik denk in 2018 de Holterbergtour met Gerard te Beest. Ik had een afspraak gemaakt met mijn inmiddels overleden zwager op de pauzeplek in Markelo. Hij heeft ook een stuk meegefietst. Verder was deze tocht een van de langste afstanden die ik heb gefietst, ca. 130 km. Grensverleggend.

 

 1. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:

Afgeschaft zijn de Kuchen in de hoop dat dit een gunstig effect heeft op mijn gewicht. Nu neem ik 2 koffie of koffie en cola.

 

 1. Hoe vaak bezoek je de website:

Meerdere keren per week. Eigenlijk bijna dagelijks, omdat ik wel eens stukjes schrijf en zaken kan wijzigen. Ook zaken zoals de agenda voor de ledenvergadering en andere mededelingen zet ik op de site.

 

 1. Doe je nog aan meer sporten:

Ik heb jarenlang gevoetbald tot na mijn 50e. Eerst bij SVZW in Wierden, in mijn studententijd bij de Knickerbockers in Groningen. Daar ben ik voor de enige keer in mijn leven kampioen geworden met het tweede. Dat vergeet je nooit meer. Als je voetbalt, wil je graag kampioen worden. Toen ik in Dinxperlo kwam in 1975 ben ik na een half jaartje lid geworden van destijds nog DZSV.

Verder heb ik aan 15 marathons meegedaan. Mijn persoonlijke record is 3 uur 31 minuten, gelopen in Enschede, heel dicht bij de grens van 3.30 uur maar helaas net niet.

Schaatsen was ook een hobby van me. De mooiste sportbelevenis is de Elfstedentocht in 1985. Tevens ook mijn grootste frustratie. Onderweg heb ik te veel gekeken en meegedaan met de gezelligheid in de plaatsen onderweg.  Het schaatsen ging prima totdat het donker werd. De laatste 10 km voor Bartlehiem viel ik vele malen door de scheuren in het ijs. Daardoor kreeg ik materiaalpech, ben nog onder het beroemde bruggetje van Bartlehiem door geschaatst, maar ben vervolgens van het ijs gestapt. Geen tocht naar Dokkum en weer terug naar Leeuwarden. Helaas.

 

 1. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:

Zoals verteld de Elfstedentocht van 1985. Verder is het uitlopen van een marathon fantastisch.

 

 1. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:

Ik heb geen sportieve ambities meer. Ik wil graag lekker en gezellig een paar keer in de week fietsen.

 

 1. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
 2. tv-programma:

Geen echte favoriet, maar ik kijk graag naar nieuwsprogramma’s zoals het journaal en Nieuwsuur, consumentenprogramma’s, detectives. Voor sportprogramma’s blijf ik niet thuis. En ik kan urenlang via de tv de Kamerdebatten volgen.

 

 1. muziek:

Muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. De mooiste periode was de eerste 4 jaren van mijn studententijd in Groningen. De liedjes uit de ontgroeningstijd destijds herken ik nog steeds en heb daar ook herinneringen aan.

 

 1. sportman/-vrouw/-ploeg:

Geen bijzondere voorkeur. Als voetballer vind ik Johan Cruijff nog steeds de grootste. Dat komt wellicht ook omdat hij min of meer een generatiegenoot is. Ik denk dat hij ook nu nog op hoog niveau mee had kunnen spelen.

 

 1. krant/tijdschrift:

Ik ben een krantenlezer. Thuis in Wierden lazen we vroeger altijd de Trouw en dat doe ik nog. Verder de Gelderlander. Medische vakbladen heb ik afgezegd, medische zaken lees ik alleen nog via internet.

 

 1. Persoonlijke opmerking:

Als club moeten we zorgen dat de mindere fietsers aan bod blijven komen. Iedereen moet elkaar waarderen.

En wat mij betreft mag deze rubriek, “Profiel”, nog lang doorgaan.  Op deze manier kom je toch wat meer te weten over leden die je wat minder goed kent. Soms levert het  verrassende informatie op.

 

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Robin Siebel

Robin Siebel

 

PROFIEL

1. Naam:
Robin Siebel.

2. Geboren:
21 juli 1970 in het ziekenhuis te Doetinchem, maar mijn ouders woonden in Dinxperlo.

3. Burgerlijke staat:
Gehuwd met Sabine Freriks, één zoon t.w. Tycho en twee dochters, een eeneiige tweeling t.w. Yinthe en Dahné.

4. Beroep:
Sinds 1 september 2007 Adviseur Risicobeheersing bij de firma Achterkamp te Baak. Ik adviseer bedrijven op het gebied van de B.H.V. en risicobeheersing op het terrein van veiligheid.

5. Bij WTC vanaf:
Ik was lid in de jaren ‘80. Daarna een periode geen lid meer geweest, maar ik kocht in 2010 weer een racefiets en ben vanaf 2012 weer lid.

6. Waarom bij WTC:
Vroeger heb ik altijd gefietst en ik wil ook graag in de groep fietsen. Maar omdat ik een drukke baan heb en een druk gezin, fiets ik te weinig en fiets ik ook vaak alleen.

7. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:
Met de racefiets, ik heb geen mountainbike..

8. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):
Ik help met de tochten als ik ben ingedeeld. Onlangs nog geholpen met de ATB-tocht.

9. Met welke groep fiets je:
Vaak alleen en met Groep 1 . De groep met o.a. Niels, Arne, Manon en Wilfred.

10. Hoeveel km per jaar:
De laatste 3 jaar ca. 5.000 km per jaar. Bij mooi weer fiets ik naar mijn werk (afstand ca. 35 km) en ook weer terug. Op mijn werk is er gelegenheid om te douchen.

11. Hoe vaak per week:
Gemiddeld 2 à 3 keer per week, in de winter 1 à 2 keer per week. Ik fiets ook wel ’s avonds, niet persé in het weekend.

12. Wat vond je tot nu de leukste tocht:
De Sauerlandtocht van september 2018. Deze dag was af, met ontbijt, fietsen en ’s avonds wat eten. Prachtig.

13. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Als (dat gebeurt niet altijd) we pauze nemen koffie met appeltaart.

14. Hoe vaak bezoek je de website:
Niet zo heel vaak, 1x per 2 maand. De website zit nog niet in mijn DNA. De website is niet dynamisch, dit aspect is overgenomen door facebook, de app en twitter.

15. Doe je nog aan meer sporten:
Nee.

16. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
Ik doe mee aan wedstrijden in de recreantenklasse “de funklasse’. Ik heb een basislicentie bij de KNWU en heb dit jaar wedstrijden (“rondom de kerk”) gereden in Aalten, Groenlo en Bredevoort. Dat is een half uur “vol gas” jagen. Meedoen is belangrijker dan winnen (Olympische gedachte). Bij de jeugd heb ik ook meegedaan aan “wilde” wedstrijden.

17. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Dit jaar heb ik ook meegedaan met de training van de Zwaluwen op het afgesloten parcours. Dat wil ik vaker doen. Verder vind ik cyclo-sportieve wedstrijden zoals de Henk Lubberding Classic mooi. Eerst een gezamenlijke tocht en de laatste 35 km individueel zo snel mogelijk.

18. Andere hobby:
Een andere hobby van mij is de brandweer. Ik ben postcommandant in Dinxperlo en ben verantwoordelijk voor de brandweergroep van 24 personen. Ik ben er nu al 25 jaar bij en heb al een speldje en een lintje. Het kost me gemiddeld 8 uur per week. ’s Maandags training, verder reguliere scholing, ongevallentraining 1x per jaar en realistische brandbestrijding 1x per 1,5 jaar. Het is een mooi vak, je kunt mensen helpen, waar andere mensen wegvluchten. Het geeft een goed gevoel, dat ik dat voor de gemeenschap mag doen. Ook de onderlinge kameraadschap voelt goed, je moet elkaar vertrouwen.
Vroeger was er een leeftijdsgrens. Dat is er niet meer. Nu word je vanaf je 50e elk jaar gekeurd, zowel medisch als fysiek. Ik vind het hartstikke leuk en dankbaar werk. Het komt voor dat ik bereikbaar moet zijn voor de brandweer. Dan fiets ik mijn rondjes op de nieuwe ronde weg bij Merrem, deze is precies 1 km lang. Als er dan een oproep is, ben ik in no-time in de kazerne.

19. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
a. tv-programma:
Geen specifiek programma. Ik heb een brede algemene interesse.

b. muziek:
Hardrock zoals AC/DC, Metallica, Guns ’n Roses.

c. sportman/-vrouw/-ploeg:
Geen bijzondere voorkeur.

d. krant/tijdschrift:
Ik lees het maandblad de Fiets, daar staan altijd wel nieuwe en interessante zaken in.

20. Persoonlijke opmerking:
Ik ben tevreden bij de WTC en hoop dat ik wat vaker kan meefietsen. De club vergrijst, dat is jammer. Er is geen platform voor de jeugd..

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Tonnie Wienholts

Tonnie Wienholts

PROFIEL

1. Naam:
Tonnie Wienholts.

2. Geboren:
24 oktober 1962 in het ziekenhuis te Doetinchen, maar mijn ouders woonden in Dinxperlo.

3. Burgerlijke staat:
Gehuwd met Mirjam, 1 zoon t.w. Kevin.

4. Beroep:
I.C.T.’er bij Bribus B.V.

5. Bij WTC vanaf:
Ik ben, denk ik, ca. 20 à 25 jaar lid.

6. Waarom bij WTC:
Vroeger heb ik jarenlang aan wedstrijden meegedaan met de Spoorploeg. Daarvoor gevoetbald bij Ajax Br. en na het voetbal aan turnen gedaan. Vervolgens ben ik gaan mountainbiken met o.a. André Harbers en Bennie Zweerink. Het lidmaatschap van de WTC was toen maar een kleine stap.

7. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:
De meeste “schik” heb ik met de mountainbike. Maar de laatste jaren was het ca. 50/50 mountainbike en racefiets vanwege de mooie zomers.

8. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):
Ik zit bij de Commissie van de ATB Tocht van oktober. We doen dat op dit moment met 3 personen, nl. Gert Westerveld, Tjeerd Postma en ikzelf.

9. Met welke groep fiets je:
Mountainbike Groep 1.

10. Hoeveel km per jaar:
Totaal een kleine 9.000 km. In de vakantie fiets ik ook vaak met de mountainbike de bergen in. Heerlijk.

11. Hoe vaak per week:
2x per week, liefst 3x.

12. Wat vond je tot nu de leukste tocht:
Ik heb een fietstocht gemaakt in Oostenrijk, alleen. Die ging van Mayrhofen (Zillertal) door de bergen naar Italië. Het aantal km was beperkt (ca. 45 km), maar zwaarder dan de hele dag fietsen. Het was erg technisch, veel opmerkingen gehoord van wandelaars. Je moet echt goed opletten op het parcours, genieten van het landschap en de stilte.

13. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Koffie met Apfelkuchen.

14. Hoe vaak bezoek je de website:
Elke week wel een keer. Jammer dat er minder verhalen en verslagen zijn. De site is niet zo aantrekkelijk meer. De groepsapp (die wij in onze mountainbikegroep al jaren hebben) heeft de communicatiefunctie overgenomen. De app moet wel zakelijk blijven.

15. Doe je nog aan meer sporten:
Niet meer. Ik heb een paar jaar gegolfd en golfles gehad op de banen bij Moyland en Anholt. Elke zondagmorgenging ik golfen in een prachtige doodstille omgeving. Met het Dinxper Toernooi ben ik een keer 2e geworden. Twee jaar geleden ben ik gestopt. Als ik geen last van mijn knie had, had ik getwijfeld tussen golfen of fietsen. Verder geeft Tonnie aan dat het golfen ondanks het imago niets elitairs heeft. De deelnemers zijn voor het overgrote deel sportief en gezellig.

16. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
De meerdaagse tocht met René Lubbers rondom het IJsselmeer. Ik reed mee met de mountainbike met wielen van een racefiets. Ik vond het mooi dat ik mee kon. We fietsten vanuit Dinxperlo naar het IJsselmeer en reden daar omheen tegen de wijzers van de klok in.

17. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Zo lang mogelijk gezellig rondfietsen.

18. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
a. tv-programma:
Discovery Channel. Dat is informatief en (semi)-wetenschappelijk. Verder wielrennen.

b. muziek:
Andrea Boccelli en Phil Collins. Ik heb in 2018 een privé-concert meegemaakt van Andrea Boccelli in de Toscane. Geweldig. Een concert met ˮmaarˮ 1000 bezoekers, die genieten van een programma dat Andrea Boccelli uitzoekt, dat weet je van te voren niet. Volgend jaar is hij in de Ziggo Dome.

c. sportman/-vrouw/-ploeg:
Bibian Mentel-Spee. Zij is snowboardster en werd meerdere malen Olympisch Kampioen en heeft diverse keren behandelingen gehad voor kanker. Wat een sportvrouw.

d. krant/tijdschrift:
Ik lees de Gelderlander.

19. Persoonlijke opmerking:
Je moet elkaar nemen zoals je bent. Als je met de groep fietst moet je rekening houden met anderen.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Herman Etten

Herman Etten

 

PROFIEL

1. Naam:
Herman Etten.

2. Geboren:
17 mei 1954 in Kuchenheim, een dorp in de Eifel.

3. Burgerlijke staat:
Gehuwd met Tiny, 2 kinderen (een zoon en een dochter) en 3 kleindochters.

4. Beroep:
Part-time taxichauffeur. Van huis uit ben ik een elektricien, eerst bij de NS, daarna bij ProRail. In totaal heb ik 43 jaar als elektricien gewerkt.

5. Bij WTC vanaf:
Februari 2019 sinds de ledenvergadering.

6. Waarom bij WTC:
Ik vind het gezellig om met anderen te fietsen en de WTC is in de buurt. Ik heb er een hekel aan om alleen te fietsen. Ik moet fietsen en in beweging blijven, anders word ik chagrijnig.

7. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:
Mijn voorkeur ligt bij de racefiets, de laatste tijd fiets ik ook veel met de mountainbike en dat vind ik ook leuk en een uitdaging. En met de mountainbike bouw je eerder in conditie op.

8. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):
Nog niet. Maar ik ben wielertrainer niveau 3 van de NTFU dus ik mag trainingslessen geven, Wellicht is hiervoor interesse. Verder mag ik een opleiding wegkapitein geven. Daarnaast was ik van 1996 – 2008 lid van het districtsbestuur Utrecht en ben Lid van Verdienste van de NTFU.

9 Met welke groep fiets je:
Met de Mountainbike Groep 4. Dat is een leuke groep, die sociaal rijdt en ook oog heeft voor elkaar en de veiligheid zoals bijvoorbeeld bij het oversteken. En ook dat iedereen kan meekomen. Dit geldt trouwens ook voor de racefietsgroep.

10 Hoeveel km per jaar:
Ca. 6000 à 7000 km, maar de laatste 2 jaar door werkomstandigheden ca. 2500 km.

11 Hoe vaak per week:
De doelstelling is 3x per week. Momenteel echter maar 2x per week op de maandag en de woensdag. Zoals gezegd, alleen fietsen doe ik niet.

12 Wat vond je tot nu de leukste tocht:
De Harm Takke Toertocht. Mooie afwisselende omgeving, er zat alles in: bos, langs het water en klimmetjes.

13 Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Bak koffie, af en toe met appeltaart (voor de suikers).
14 Hoe vaak bezoek je de website:
Te weinig. Ik vind deze moeilijk leesbaar, je krijgt er steeds een andere pagina bij als je een nieuwe pagina opent. De verhalen zijn leuk, maar de ledeninformatie moet je zoeken. De groepsapp vind ik handig. De WTC app wat minder omdat de kans bestaat op elkaar te reageren. Op de WTC app moet alleen informatie komen die voor alle leden bestemd is.

15 Doe je nog aan meer sporten:
Neen.

16 Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
De Elfstedentocht en Luik-Bastenaken-Luik, jaren geleden. En een fietstocht van Amsterdam naar de Alpe d’Huez, die ik in 1995 heb georganiseerd. Veel hoogte- en dieptepunten.

17 Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Ik zou zelf wel een van de etappes willen rijden van de tochten, die ik (met mijn maat) zelf organiseer.

18 Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
a. tv-programma:
Programma’s zoals NCSI (misdaadprogramma’s), wielrennen en veldrijden.

b. muziek:
Oude muziek vanaf 1960 en oude Country and Western (bijvoorbeeld Johnny Cash).

c. sportman/-vrouw/-ploeg:
Ik bewonder de Jumbo Visma ploeg die de laatste jaren stappen hebben gemaakt. De ploeg is een voorbeeld voor veel fietsers. Vroeger was elke renner een aparte BV nu is het een team.

d. krant/tijdschrift:
Ik lees de Gelderlander. Niet alleen voor het lokale nieuws maar ook voor het landelijke. Ik vind het lekker om de krant te lezen bij het ontbijt.

19 Andere hobbies:
Met een maat van me organiseer ik meerdaagse buitenlandse fietsevenementen. Dat gebeurt binnen de vereniging WV Cycling Mates, waarvan ik voorzitter ben. WVCM komt voort uit de Postvereniging die destijds op sterven na dood was met maar 8 leden. Er zijn leden bijgekomen, we hebben nu 21 leden, die een contributie betalen van € 25,– per jaar en wanneer ze meedoen aan een fietsevenement een korting krijgen van € 35,–.
Dergelijke tochten werden vroeger georganiseerd door RTV Steenwijk, maar deze club is jaren geleden gestopt en men heeft mij toen gevraagd om deze tochten te organiseren.

We organiseren nu 4 meerdaagsen per jaar (zie ook de site WVCM.nl.) t.w.:
– Een tocht in de Pyreneeën van coast to coast. Ca. 750 km af te leggen in 6 dagen
– De Petit Tour de France van de Cauberg naar de Alpe d’Huez. Ca. 1100 km in 7 dagen
– De Giro di Stelvio in de 1e week van september van het Zwarte Woud naar de Stelvio en terug naar het Zwarte Woud. Ca. 800 km in 6 dagen met een rustdag.
– De landentour Duitsland-Luxemburg-België, 4 dagen fietsen vanuit een centraal hotel in de Eifel met afstanden van 80 – 100 – 130 km per dag. De Mountainbike is ook een optie.

Voor de deelnemers is alles verzorgd, inclusief bagagevervoer. Men moet zelf naar het startpunt, behalve bij de Pyreneeën tocht, dan gaan we met de bus.
We adverteren in het Fietssportmagazine van de NTFU en moeten het ook hebben van mond-op-mond reclame. En we staan ook op de Evenementenkalender van de NTFU.
De begeleiding bestaat meestal uit 4 personen. De grootte van de groep is meestal 30 – 40 personen, 50 personen is het maximum. Behalve naar de Pyreneeën, dat is een bus vol.
We organiseren deze tochten zonder winstoogmerk, maar alle onkosten die de organisatie maakt, worden gedekt. We regelen alles zelf, routes, verkenningen, hotels. De deelnemer hoeft alleen maar te fietsen.
Ook organiseert WVCM een eendaagse tocht, de 4 Merentocht in Groningen, een toertocht van 80 en 120 km met de Racefiets.
Onderstaand een recent artikel uit het Dagblad van het Noorden over WVCM.

Daarnaast draai ik ook mee als vrijwilliger bij het Rode Kruis Achterhoek Oost als EHBO´er.

20. Persoonlijke opmerking:
Ik fiets als sinds mijn jeugd. Het is mooi om samen te fietsen, het mag best wat uitdagend zijn maar dan moet de hele groep mee kunnen. De omgeving hier is schitterend, er zijn veel mogelijkheden, voor elk wat wils. Ook voel ik mij opgenomen bij de WTC. Eerder dan in Drenthe, men is hier direct. Als er wat is, hoor ik dit graag direct en niet via omwegen.

 

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Henk Nijman

Henk Nijman

PROFIEL
1. Naam:
Henk Nijman.

2. Geboren:
10 september 1952.

3. Burgerlijke staat:
Gehuwd met Diny (onlangs 45 jaar), 3 kinderen t.w. Bianca, Ronald en Mariska. En we hebben ook 2 kleinkinderen.

4. Beroep:
Gepensioneerd vanaf januari 2019. Daarvoor was ik controleur bij de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit).

5. Bij WTC vanaf:
Januari 2019.

6. Waarom bij WTC:
Ik wilde graag fietsen met de mij bekende oud-voetballers zoals Henk Westendorp, Gerard te Beest en Henk Westerveld. Daarvoor fietste ik op de zomerdag op een oude barrel-fiets. Het fietsen ging me gemakkelijk af. Vroeger fietste ik alleen, nu ook in de groep. Ik heb nu iets meer tijd en in de groep is het ook gezelliger (koffie drinken, sociale contacten).

7. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:
Nu nog met de racefiets, maar ik ben aan het denken over een mountainbike.

8. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):
Ik help bij de toertocht. Op de zaterdag wil ik wel wat doen.
9. Met welke groep fiets je:
Met de gezelligste . Als groep 1 niet al te sterk is, fiets ik met groep 1, met bijvoorbeeld Wim Somsen, Rene Wijgman en Charles Bolwerk.

10. Hoeveel km per jaar:
Ca. 8.000 km.

11. Hoe vaak per week:
3x per week. Op de maandag alleen, ’s woensdags en ’s zaterdags met de groep. Ik fiets ca. 10 – 12 uur per week.

12. Wat vond je tot nu de leukste tocht:
Geen specifieke tocht. Maar ik mag graag richting Sonsbeck fietsen, heuvels, mooie omgeving.

13. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
In Nederland koffie en fris, in Duitsland koffie en een groot stuk Kuchen (bijv. Bienenstich).

14. Hoe vaak bezoek je de website:
Af en toe (ca. 2x per week). De clubapp is een uitkomst, mits het enigszins zakelijk blijft.

15. Doe je nog aan meer sporten:
Ik heb vroeger gevoetbald (keeper) en ik ben nu nog voetbaltrainer. Dit al ruim 20 jaar. Nu train ik de dames van Wolfersveen. Verder biljart ik 1x per week als compensatie voor de inspanningen als voetbaltrainer. Biljarten is pure ontspanning. Ik ben voorzitter van Ons Genoegen de Heurne.
Omdat ik last heb van mijn knieën durf ik niet meer op de harde weg te lopen. Dit uit voorzorg. Op een voetbalveld heb ik geen last. 3 van de 4 meniscussen zijn geopereerd. Fietsen kan ik zonder probleem. Zolang ik fiets heb ik ’s avonds nog maar 1x kramp gehad.

16. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
Het kampioenschap met DZSV 2 in ca. 1980. We speelden een beslissingswedstrijd in Almen tegen Apeldoorn en in de laatste minuut van de verlenging scoorde Hans Vels het beslissende doelpunt. Een week later volgde de promotiewedstrijd, eveneens in Almen. Na de verlenging verloren we helaas door penalties.
Als trainer was een hoogtepunt de promotie in de nacompetitie van de Zelos-dames van de 3e naar de 2e klasse zaterdag.
En met het biljarten zijn we met Ons Genoegen een keer 3e geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap in Nieuwegein.

17. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Ik zou nog graag een berg willen beklimmen zoals de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez. (hoewel het op de laatste altijd wel erg massaal is). Misschien een keer de Amstel Gold. Ik laat het allemaal op me af komen. Heb geen specifiek doel.

18. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
a. tv-programma:
Ik kijk graag sport, allerlei sporten, erg graag bergetappes. Maar ik blijf nergens meer voor thuis.

b. muziek:
Muziek van bijv, Normaal, Rowwen Hèze en Boi Foi Toch. Ik heb verschillende concerten hiervan bezocht. Maar bij gelegenheid ook Tiroler Muziek.

c. sportman/-vrouw/-ploeg:
de Graafschap. Ik heb al jaren een seizoenskaart. Zelfs de degradatie heeft voordelen, kan ik lekker op de vrijdag kijken. Als het niet regent en mijn kleindochter gaat niet mee, ga ik meestal met de fiets.

d. krant/tijdschrift:
Ik lees de Gelderlander. Verder het Trainersmagazine (1x per maand) en het blad “Noaber” (met streekverhalen en Arie Ribbens).

19. Persoonlijke opmerking:
We moeten oppassen dat we niet met een te grote groep fietsen. Dan kun je beter direct splitsen. Belangrijk ook voor de veiligheid. En als deelnemer van het verkeer is goed gedrag noodzakelijk.

 

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Frank Wilbrink

Frank Wilbrink


PROFIEL
1. Naam:
Frank Wilbrink

2. Geboren:
20 september 1956 in Ulft

3. Burgerlijke staat:
Sinds 23 juni 1988 gehuwd met Janneke. We hebben 2 dochters, Aniek en Marijn.

4. Beroep:
Woningstoffeerder, fulltime.

5. Bij WTC vanaf:
Ik denk al wel 20 jaar.

6. Waarom bij WTC:
Ik maakte deel uit van een vriendengroep die elkaar kende van ´t Hemeltje. Daarvan kende ik Charles en Wilma Keijser, Ingrid, Rolf, René Lubbers. Wilma en Charles verhuisden naar Doetinchem. Ingrid vroeg me om met haar mee te gaan naar Dinxperlo, dan hoefde ze niet alleen te fietsen. Daarvoor fietste ik ook al jaren, maar nooit bij een fietsclub.

7. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:
Alleen met de racefiets en met de gewone fiets naar de kroeg . Ik ben één keer met een Mountainbike geweest om punten te scoren voor het clubkampioenschap 2016, maar dat is niet goed bevallen.

8. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):
Ik help met het uitpïjlen van de Voorjaarstocht. Verder ben ik de Clubkampioen van 2016.

9. Met welke groep fiets je:
In het verleden (5 à 6 jaar geleden) met Groep 2. Na mijn ongeval in september 2017 met Groep 2/3 met als toerleider Gerard te Beest. Lekker rustig, ontspannen, snelheid is niet meer belangrijk.

10. Hoeveel km per jaar:
Ca. 5000 km.

11. Hoe vaak per week:
Toen ik herstellende was van het ongeval 2x per week op de woensdag en in het weekend. Nu in de zomer 1 à 2 keer per week. Op de woensdagavond komen door het succes van de woensdagmiddag alleen nog maar de snelle jongens.

12. Wat vond je tot nu de leukste tocht:
De Clubmeerdaagse en de Clubdag vind ik geweldig gezellig. Fietsen en ´s avonds naar een terrasje. Ik heb geen zin meer in ˮjagenˮ, maar wil lekker fietsen (ca. 30 km per uur)

13. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Cappuccino, cola en een stuk gebak (Bienenstich)

14. Hoe vaak bezoek je de website:
De laatste tijd niet zo vaak meer. Normaal 1x per week.

15. Doe je nog aan meer sporten:
Ik heb 45 jaar gehandbald. (U.G.H.V.) In het weekend competitie en 2x per week trainen. Ik was ca. 20 jaar bij Heren 2 speler/coach. Handbal was de hoofdmoot en op de zondagmorgen ging ik fietsen. Vroeger met de handballers, daarna met Groep 2/3. Ca 3 jaar geleden gestopt met handbal. Nu fluit ik nog ongeveer 1x per 2 weken en zit al jaren in de sponsorcommissie.
Tijdens de zomervakantie in Oostenrijk (regio Lech) gaan we elke dag wandelen in de bergen, rugzakje om, prachtig.

16. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
Aan het eind van mijn carrière bij het handbal zijn we met Heren 3 9x kampioen geworden. Dat was met een team van oud-spelers van Heren 1. Verder is het Clubkampioenschap 2016 natuurlijk een hoogtepunt.

17. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Ik heb geen echte doelstelling. Ik wil graag fietsen. Komt wat er komt.

18. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
a. Tv-programma
Sportprogramma’s, Sportschau (Duits voetbal) en ik kijk altijd naar het wielrennen. Verder geen favoriet tv-programma, ik zie wel wat er langskomt.

b. Muziek
Popmuziek uit de jaren 70en 80. Neil Young, Eagles, Supertramp. U2. Vroeger ging ik wel naar concerten in Ahoy, de Vereniging en Vredeburg. Verder ben ik 2x naar het popfestival Torhout/Werchter geweest.

c. Sportman/-vrouw/-ploeg
Geen echte favoriet. Ik heb respect voor schaatsers zoals Rintje Ritsma, Joop Zoetemelk, Mathieu van der Poel. Maar ik volg ze niet constant en er hangen van hen geen posters op mijn slaapkamer.

d. Krant/tijdschrift
De Gelderlander, lekker krantje bij het ontbijt.

19. Het ongeval van 2017:
Dat was wel een knauw. Het gebeurde op 9 september 2017. Slecht weer, ongeveer op de helft van de tocht remde ik in de bocht van een afdaling en vloog van de weg af. Ik fietste tegen de stoeprand en kwam met de rug hierop terecht. Ik heb alles bewust meegemaakt, erg veel pijn gehad. Ingrid begeleidde me naar een regionaal ziekenhuis, daar constateerde men een gebroken rugwervel, vervolgens naar het ziekenhuis in Münster. 5 dagen plat gelegen. Tja. In een Duits ziekenhuis is het anders dan in Nederland. Geen gordijnen, grote zalen, doorlopend bezoek, alleen mannen op de zaal. Ik ben 2x geopereerd en heb nu schroeven in de rug en een prothese. Totaal heb ik 3,5 weken in het ziekenhuis gelegen. Daarna naar huis, Janneke had een bed voor beneden geregeld, fysio, veel oefenen, wandelen, stoombad. Langzaam met het werken begonnen. Na 9 maand weer fulltime gewerkt. Vanaf december 2017 met de gewone fiets en later met de racefiets. Ik doe wel voorzichtig, vooral in de bochten.
Ik wil alsnog iedereen hartelijk danken voor de appjes, mails, bezoek en de kaartjes. De Schwestern in het ziekenhuis wisten niet wat ze zagen, zo veel. Dat was allemaal een geweldige steun de rug.

20. Persoonlijke opmerking:
Ik vind de WTC een fijne club, goed verzorgd, kleding in orde. Ik ga er altijd met plezier naar toe.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Henk Westendorp

Henk Westendorp

PROFIEL
1. Naam:
Henk Westendorp
2. Geboren:
29 juni 1952
3. Burgerlijke staat:
Getrouwd met Rita. Henk heeft 2 dochters en een zoon, 6 kleinkinderen
4. Beroep:
Gepensioneerd. Was ambtenaar bij de gemeente Dinxperlo en na de herindeling vanaf 2006
bij de gemeente Aalten.
5. Bij WTC vanaf:
de oprichting begin jaren 80. In de beginjaren wat minder gefietst, maar de laatste 8 à 9 jaar
intensiever.
6. Waarom bij WTC:
Ik wil graag in clubverband fietsen voor het teamgevoel. Ik fiets niet graag alleen. Er moet
wat de “drammen” zijn. Ik houd van sporten in teamverband.
7. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:
Ik combineer zowel de mountainbike als de racefiets met een lichte voorkeur voor de
mountainbike. Van fietsen in het bos en de natuur kan ik genieten. De combinatie ’s zomers
vind ik goed: ’s maandags met de mountainbike, ’s woensdags met de racefiets.
8. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):
Ik zit niet in het bestuur of in een commissie maar help altijd wel met de organisatie van één
van de tochten die WTC organiseert.
9. Met welke groep fiets je:
Met de racefiets Groep 3 (groep Gerard te Beest) en met de mountainbike Groep 3/4.
10. Hoeveel km per jaar:
Gemiddeld 100 km per week. Dat komt op totaal ca. 5.000 km gecombineerd met de
mountainbike/racefiets.
11. Hoe vaak per week:
2x per week op de maandag en de woensdag. Tijdens de zomerstop van het voetbal ook ’s
zaterdags.
12. Wat vond je tot nu de leukste tocht:
De dagtochtjes met de mountainbike naar de ATB routes in Haaksbergen en Winterswijk.
Mooi zo’n dagje uit. Luik-Bastenaken-Luik destijds met de racefiets was ook erg leuk.
13. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Cappuccino, af en toe koek of een muesli-broodje. Verder voor de suikers een cola.
14. Hoe vaak bezoek je de website:
Geregeld, al is er tegenwoordig niet zo heel veel info meer. De groeps-app werkt fantastisch.
15. Doe je nog aan meer sporten:
Ik heb van mijn 12e
tot mijn 50e
gevoetbald bij DZSV. Toen ik 50 werd ben ik gestopt. Van
1988 tot 2000 was ik bestuurslid bij DZSV en van 1989 tot 2000 voorzitter van het
jeugdbestuur. Nadat ik ben gestopt als voetballer was ik 3 jaar leider bij de A-junioren.
Daarna lid van de Technische Commissie en dat ben ik nog steeds. Als lid van de TC ben ik de
vertegenwoordiger van DZSV bij uitwedstrijden.
Zaalvoetbal speel ik vanaf 1977 wekelijks een uurtje met oud-collega’s. Ik ontbreek bijna
nooit.
Schaatsen. Ik heb 2 maal (in 2001 en 2003) de Weissensee gedaan. Ik ga niet naar de ijsbaan
in Enschede om daar rondjes te rijden, maar als er ijs ligt in Dinxperlo doe ik dat natuurlijk
wel. Op dit moment heb ik geen ambitie om de Weissensee weer te doen, maar ik gok nog
wel op de Elfstedentocht. Ik mag eventueel jaarlijks meedoen. Aan de Elfstedentochten van
1985 en 1986 heb ik meegedaan, samen met Henk Westerveld en Bertie van de Prieter.
Vanzelfsprekend rijd ik ook wel tochten in de winter. De laatste is echter al weer 6 jaar
geleden (St. Jansklooster) samen met Gerard te Beest en Alex Walter. Vanaf 1986 ben ik
bestuurslid van IJsclub ´t Boesveld, vanaf 1999 tot ca. 2016 als secretaris en sinds enkele
jaren als voorzitter.
In 1995 samen met Henk Westerveld de Vierdaagse van Nijmegen gedaan. Elk dag 50 km,
elke dag op en neer naar huis. Mede daarom was dit het zwaarste evenement op
sportgebied ooit gedaan.
16. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
De Elfstedentocht (schaatsen) van 1985.
17. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Gewoon gezellig samen met de jongens sporten op de mountainbike of de racefiets. Als de
Elfstedentocht komt, doe ik wel mee, maar of ik hem uitrijd weet ik niet.
18. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
a. tv-programma:
Pauw, De Wereld Draait Door, Krimis en Sportprogramma´s.
b. muziek:
Allround (rockmuziek) met voorkeur voor de Golden Earring
c. sportman/-vrouw/-ploeg:
Ik ben Ajax-fan. Verder heb ik respect voor elke sportman/-vrouw
krant/tijdschrift:
de Gelderlanders en via de app de AD en de Telegraaf.
19. Persoonlijke opmerking:
Het fietsen vind ik een leuke sport. Gezondheid is het belangrijkste, dat zie je wel hoe het op
dit moment met andere fietsers in mijn groep gaat. Ik ben dankbaar dat ik het nog kan.
Fietsen is niet leeftijdsafhankelijk. Ik wil graag lekker sporten.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Nicole Snijders

Nicole Snijders

Hallo Allemaal,
Ik ben Nicole Snijders, geboren in Limburg in een goed jaar, 1960, getrouwd met
Jaap Snijders. Jaap heeft twee kinderen Luuk (13) en Anouk (18). Ik werk sinds
2000 met veel plezier bij Siza, een gehandicaptenzorginstelling in Arnhem als
directiesecretaresse.
Lekker in je vel zitten en een gezond leven leiden door goede voeding en sport is een
van de speerpunten van Siza. Dat is voor mij een reden om af en toe de fiets achter
in de auto te gooien en dan na het werk naar Dinxperlo,.. en de volgende ochtend
(6.00 uur) vroeg weer met gepaste ‘tegenzin’ naar Arnhem te fietsen. Het is heel erg
kicken als je dan, na een lekkere douche aan het werk gaat!
Mijn eerste kennismaking met sport was de gymnastiekvereniging in Gendringen,
waar ik een aantal jaren geturnd heb, daarna ben ik overgestapt op jazzballet en
tennissen. Het plezier in het fietsen kreeg ik door alle kilometers op de dikkebanden-fiets
naar school in Silvolde en Doetinchem, 10 jaar lang. Ik kan me werkelijk
niet herinneren dat ik ooit de bus genomen heb, wel het glibberen over 2 cm dik ijs
op de weg. De basis was gelegd voor het op de fiets (met 21 versnellingen) verkennen
van Europa.
Een aantal jaar geleden heb ik voor het eerst een poging gewaagd op de racefiets,
hierdoor enthousiast geraakt door Jaap. Na een paar proefritjes op een oud beestje
besloot ik er zelf een aan te schaffen. Het gevoel van genieten en vrijheid werd nog
groter, ik was alleen verplicht een helm te dragen en dat riep in het begin weerstand
op. De racefiets was en is ons standaardmaatje op elke vakantie en niet meer weg te
denken uit ons leven. De laatste tijd fietste ik veel alleen. Jaap heeft een leuke baan
bij Defensie in Woensdrecht, maar dit heeft als consequentie dat hij alleen de
weekenden thuis is. De reisafstand is te groot. Zo nu en dan hoorde ik de naam WTC
vallen, maar voor je over de drempel bent om lid te worden gebeurd er nog heel veel.
Uiteindelijk heeft Hans Z. mij over de streep getrokken en ik moet eerlijk zeggen
dat ik hier tot op dit moment nog geen spijt van heb gehad, ik voel me helemaal thuis
en al volledig opgenomen in de groep met de daarbij passende humor en gezelligheid.
En zoals het met alle nieuwe uitdagingen is, je groeit er ook door!
Sportieve groet,
Nicole

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Jaap Snijders

Jaap Snijders

Effe voorstellen! Jaap Snijders
Ben inderdaad al even lid (februari 2012) maar 2 gebeurtenissen afgelopen weekend hebben mij
doen besluiten toch maar gehoor te geven aan Henry’s oproep.
De 1e
: zondagochtend werd ik door verschillende mensen begroet met een hoi Aap. Bij de
inschrijving in Zieuwent vroeg zelfs iemand aan Nicole of ze bananen meegenomen had voor mij!
De 2e
: na het inschrijven ging Nicole nog even naar het toilet, ik stond buiten op haar te wachten,
maar de heren van groep 1 zagen mij over het hoofd en vertrokken met gezwinde spoed voor het 2e
gedeelte van de tocht.
Dus bij deze, mijn naam is JAAP Snijders, de echtgenoot van Nicole Snijders.
Geboren op 8 september 1956 te Lent bij Nijmegen, opgegroeid in het bosrijke Brabant, eerst 14 jaar
in Veldhoven, een korte tussenstop in Eindhoven maar gelukkig vonden mijn ouders het maar niks
om in een stad te wonen en vertrokken we na ruim een jaar naar Goirle bij Tilburg. Doordat ik mijn
jeugd doorgebracht heb in Brabant beschik ik nog steeds over een zachte G, maar echt dialect sprak
en spreek ik niet. Dat viel daar in Goirle natuurlijk meteen op en daarom werd je toen uitgescholden
voor “Natnek” Gelukkig verdween dat nadat ik en mijn 2 broers (Henk en Johan) lid werden van de
voetbalclub, waar ik via de B en A jeugd doorstroomde naar de senioren, als voetbal alleen conditie
was geweest had ik makkelijk het eerste gehaald maar bij voetbal komt ook techniek kijken dus bleef
het bij het 3e
elftal. Daar merkte ik al dat ik hardlopen en fietsen ook erg leuk vond, voor een
racefiets had ik toen nog niet het nodige kleingeld maar op een gewone fiets die je een beetje
uitkleed en tuned kun je ook aardig de Tour de France imiteren.
Inmiddels had ik ook de Grafische Lts en Mts afgerond en moest ik iets gaan doen om aan geld te
komen voor een racefiets en andere belangrijke zaken waar ik toen eigenlijk totaal niet mee bezig
was. Mijn vader was beroepsmilitair bij de Landmacht en van jongs af aan leek me dat toch wel wat,
veel buiten, stoere dingen doen en veel sporten, dus toen ben ik maar gaan solliciteren. Eerst nog 3
maanden dienstplicht en toen kon ik overstappen naar de Luchtmacht om opgeleid te worden tot
Onderofficier. Na die opleiding meteen naar Duitsland om in Stolzenau geplaatst te worden bij de 5e
Groep Geleide Wapens. Daar in Stolzenau heb ik ruim 16 jaar gewoond en als ze het ijzeren gordijn
niet afgebroken hadden had ik er misschien nog wel gewoond. Dat was ook het moment dat ik
voldoende kleingeld had voor een racefiets en andere leuke dingen zoals een stereotoren om
hardrock lp’s te kunnen draaien. In die tijd kwam ook de triatlon op, omdat ik al aan hardlopen en
fietsen deed was dat een logisch gevolg, alleen nog even goed zwemmen leren. Met een aantal
vrienden en collega’s werden we lid van een triatlon vereniging in Nienburg, waar ik het crawlen nog
aardig onder de knie gekregen heb en een prachtige tijd doorgebracht heb met veel wedstrijden in
heel Duitsland.
In de Duitsland periode heb ik ook mijn eerste vrouw leren kennen, zij was wielrenster dus we
konden samen prima trainen en zij ging later ook aan triatlon doen. In 1992 werd onze dochter
Anouk geboren en omdat in 1989 de Muur begon te brokkelen was het wel duidelijk dat we de
langste tijd wel gehad hadden in de Heimat, in 1994 keerden we met de Geleide Wapens terug naar
Nederland en wel op de voormalige vliegbasis de Peel, we kochten een huis in Deurne en daar werd
in 1996 onze zoon Luuk geboren. Sporten bleef een belangrijk onderdeel van mijn leven al kwam de
triatlon langzaam op een laag pitje te staan, in 1999 kwam er een einde aan ons huwelijk, effe een
rottijd maar in 2000 leerde ik via mijn broer Henk (woont ook in Dinxperlo) Nicole kennen.
Nicole sport ook graag en fanatiek dus van het een kwam het ander en in 2002 ben ik naar de
Aaldershuuslaan verhuist, 2003 zijn we getrouwd. Tot 2008 bleef ik op de Peel werken, dat was een
uurtje rijden dus te doen, maar in 2008 vertrok ik naar de vliegbasis Woensdrecht dus dat betekende
een weekendhuwelijk, dan merk je dat een weekend nog sneller voorbij kan gaan dan je al gewend
was! Maar sinds 1 april (geen grap) van dit jaar ben ik met Functioneel Leeftijds Ontslag (FLO) dus nu
heb ik alle tijd om kilometers te maken op de racefiets. Ook ben ik lid van survival vereniging Try-out
dus oefen ik nu ook regelmatig de Apenhang!
Nicole was al een aantal jaren lid van WTC, maar ik heb lang getwijfeld of ik het ook zou doen, ik vind
het ook heerlijk om gewoon alleen te trainen en ook met z’n allen in hetzelfde fietstenue sprak me
niet zo aan, terwijl ik dat als militair wel belangrijk vond (eenheid van tenue!) Ook fietsen in een
grote groep is niet mijn ding, überhaupt voel ik me prettiger in een kleine groep, dat is de aard van
het beestje (geen Aap dus)
Terugkomend op de aanhef, vond ik het slordig dat we vergeten werden: Ja, vond ik het erg: Nee,
kon ik lekker samen met Nicole en even later Raymond kop over kop tegen de wind in stampen
zonder op te hoeven letten!
Heb ik het naar mijn zin bij WTC: Ja!
Ben inmiddels 2x mee geweest naar Mallorca, heerlijk fietsen, de rest is verzorgd!! Ook de club
meerdaagse vond ik ontzettend gezellig en ik kijk alweer uit naar de komende in Altenahr.
Groet,
Jaap

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Han Rutgers

Han Rutgers

Effe Voorstellen: Han Rutgers
Naam: Han Rutgers
Geboren: 11 april 1951
Getrouwd: Met Ulrike Sommer
Kinderen: geen
Beroep: pré-pensioen. Tot augustus 2014 werkzaam geweest bij Saba Dinxperlo
in de verkoop.
Hobbies:
Tennis, voetbal, fietsen, hardlopen
Gerealiseerde “topprestaties”.
Hardlopen: 2004 en 2005: marathon van Rotterdam
Fietsen: 5x Elfstedentocht, 2x Amstel Gold.
Voetbal: heeeeeel vroeger kampioenschap met DZSV3 en DZSV B2
Groeten,
Han

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Eugene Lucassen

Eugene Lucassen

Naam:
Eugène Lucassen.
2. Geboren:
27 januari 1968 in Doetinchem/Wijnbergen
3. Burgerlijke staat:
Gehuwd met Francis Lukassen (“met een k”). We hebben 2 dochters nl. Amber (16 jaar) en
Roos (14 jaar).
4. Beroep:
Vanaf 1998 bij Waterkracht Varsseveld. Nu als medewerker binnendienst als verkoper
accessoires en onderdelen van industriële pompen.
5. Bij WTC vanaf:
Eind 2016.
6. Waarom bij WTC:
Ik fietste op de woensdagavond met de fietsgroep uit Varsselder. Theo Scholten heeft mij
benaderd om lid te worden van WTC Dinxperlo. Hij legde de nadruk op eenheid van tenue,
dat je dan verzekerd bent en tochten rijdt van de NTFU.
7. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:
Meestal met de racefiets. Ik heb sinds kort een mountainbike en ga ik ’s winters fietsen met
o.a. mijn overbuurman Manfred Kuster.
8. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen e.d.):
Geen functie, ik ben al druk genoeg met mijn werkzaamheden bij GWVV (voetbal).
9. Met welke groep fiets je:
Met de groep uit Varsselder.
10. Hoeveel km per jaar:
Ik fiets nagenoeg altijd naar mijn werk, dat is per jaar ca. 5.000 km. Met de racefiets ca. 3.000
km per jaar.
11. Hoe vaak per week:
In elk geval 1x per week op de woensdag met de racefiets en in het seizoen 2x per week. Dan
fiets ik ook op de zaterdag.
12. Wat vond je tot nu de leukste tocht:
De Romeinentocht van 2017 vond ik een prachtige tocht. Verder vind ik een rondje Nijmegen
heel mooi. In de groep Varsselder is het altijd “samen uit, samen thuis”. Vooral Jan Roes let
daar altijd goed op. Mijn voorkeur gaat uit naar een gemiddelde van 30 km per uur na een
goede opbouw in het voorseizoen.
13. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Banaan, koffie en appelgebak.
14. Hoe vaak bezoek je de website:
Niet zo vaak. Heb enkele dagen geleden van Jan Roes een tip gekregen dat de ledenlijst op de
site staat en heb me aangemeld.
15. Doe je nog aan meer sporten:
Ik heb altijd gevoetbald bij Viod (tot de A-junioren) en daarna bij GWVV in vele teams en ook
in het eerste. Helaas zijn in ca. 2004 na 2 tackles mijn kruisbanden afgescheurd.
Tijdens de revalidatie hiervan werd ik als TC lid wedstrijdsecretaris en sinds 2017 zit ik ook in
het bestuur. Het kost meer tijd maar je praat mee over veel zaken en beslis ook mee.
Verder schaats ik op natuurijs en wil de volgende winter mee naar de Weissensee.
16. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
Bij Viod kampioen met de B-junioren. Bij GWVV liep ik een seizoen 1 op 1, d.w.z. ik scoorde
net als Jari Litmanen evenveel doelpunten als dat ik wedstrijden speelde.
Een dieptepunt was een paar jaar geleden een gebroken sleutelbeen na een val.
17. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Zo lang mogelijk blijven fietsen. Fietsen in de Eifel lijkt me ook heel leuk. Ik ben best wel een
klimmer.
18. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
a. tv-programma:
Studio Sport (voor het voetbal) en ik als het moet sta ik op voor de Formule 1 races. De Max
Verstappen dagen zijn een belevenis.
b. muziek:
80/90’s richting rock, zoals U2, Guns and Roses en Coldplay.
c. sportman/-vrouw/-ploeg:
Sportman: Sven Kramer. Sportploeg: Het Nederlandse dameselftal dat in 2017 Europees
kampioen werd.
d. krant/tijdschrift:
De Gelderlander met in het bijzonder de sportpagina’s, ik heb lang de VI gehad en de
Kampioen (ANWB).
19. Persoonlijke opmerking:
Ik heb waardering voor de vrijwilligers die zich voor hun club inzetten. Het is vaak steeds
dezelfde groep mensen waar een beroep op wordt gedaan. Verder mag ik graag fietsen,
maar voetbal staat op de eerste plaats.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Wilma Keijser

Wilma Keijser

Naam:
Wilma Keijser
Geboren:
4 september 1958
Burgerlijke staat:
Gehuwd met Charles Keijser, geen kinderen. We wonen in Doetinchem.
Beroep:
Pedagogisch medewerker, begeleiding van voornamelijk verstandelijk gehandicapte kinderen van 2-5
jaar met een ontwikkelingsachterstand. Ik werk 30 uur per week. Sinds 1976 zit ik in de
zwakzinnigenzorg.
Bij WTC vanaf:
Moeilijk te zeggen. Ik denk zo’n 25 jaar.
Waarom bij WTC:
Er waren meer dames bij de WTC, dus vandaar. Destijds woonden we nog in Ulft, ik kende Charlotte
goed en heb me samen met Ingrid opgegeven als lid.
Waarmee fiets je meestal, race- of mountainbike:
Met de racefiets. Ik heb geen mountainbike.
Bijzonderheid bij WTC:
Ik help bij de organisatie van de tochten. Het is erg gezellig om te doen. Het is leuk om ook bij een
andere club een tocht te fietsen en vind dat wij als WTC ook aan andere verenigingen iets terug moet
doen. Verder heb ik geen functie bij de WTC.
Met welke groep fiets je:
Groep 3
Hoeveel km per jaar:
Per jaar ca. 7000 à 8000 km. In de winter fiets ik iets minder, maar ik ga wel mee naar Mallorca.
Hoe vaak per week:
In het seizoen 2x per week. Meestal is dat op de woensdagmiddag en in het weekend.
Wat vond je tot nu de leukste tocht:
De clubmeerdaagse en Mallorca vind ik altijd erg leuk. De Ronde van Duitsland in 2016 was ook
prachtig. Geen gedoe met bagage, deze werd van hotel naar hotel gebracht. Charles vult aan dat
Wilma het geweldig heeft gevonden om mee te doen aan de Alpe d’DuZus. Een fietstocht de berg op
voor begeleiders van de deelnemers aan de Alpe dHuZes . “Toen ze boven kwam was ze helemaal
euforisch”.
Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Tegenwoordig neem ik een krentenbol met kaas van huis mee. Als drank koffie en cola (voor de
suikers).
Hoe vaak bezoek je de website:
Een paar keer per week afhankelijk van het seizoen. Ik kijk ook op de site voor de buienradar.
Doe je nog aan meer sporten:
Fitness (body and balance) bij Fitland in Doetinchem. Dit zijn grondoefeningen, spierversterkend. Ik
doe dat 1x per week.
Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
Toen ik pas bij de WTC was heb ik een paar keer Luik – Bastenaken – Luik gedaan waarvan zeker 1x
220 km. Deze heb ik destijds gefietst met Charlotte, Gerard te Beest en Willie Baten. We startten
waren heel laat, deden lang over de tocht, zodat de anderen heel heel lang op ons hebben moeten
wachten, voordat we weer naar huis konden. Verder denk ik graag terug aan de Teutoburger
Rundfahrt en het Rondje IJsselmeer.
Nu wil ik niet meer zo lang onderweg zijn, maar een tocht van 150 km kan ik wel aan.
Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Ik hoop dat Charles en ik in de vakantie weer elke dag kunnen fietsen. Charles: “We willen ook nog
graag samen de Galibier fietsen”
Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
tv-programma:
Twee voor Twaalf en Met het Mes op Tafel met Joost Prinsen.
muziek:
De band Porcupine Tree. Dit is een Engelse symfonische rockband. We hebben al wel een stuk of 5
concerten bezocht.
sportman/-vrouw:
Sportman – Ik zou Robert Gesink nog graag een mooie zege gunnen. Verder Koen Bouwman.
Sportvrouw- Marianne Vos
krant/tijdschrift:
Krant – De Gelderlander en ´s zaterdags ook de Volkskrant.
Persoonlijke opmerking:
DE WTC is een goede vereniging. Ik hoop dat er voor iedereen een plek is en blijft om mee te fietsen.
Als je alleen ´s avonds kunt is het niet gemakkelijk om je bij een groep aan te sluiten. Ik hoef niet
specifiek met dames te fietsen. Ik werk al met dames dus ik fiets graag met heren.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Erik Rijks

Erik Rijks

Naam:
Erik Rijks
Geboren:
8 augustus 1965
Burgerlijke staat:
Gehuwd met Edith sinds 9 juni 1995, geen kinderen. We wonen in Werth.
Beroep:
Teamleider fietsverkoop Biketown
Bij WTC vanaf:
Vanaf het begin van de WTC met een onderbreking van een paar jaar.
Waarom bij WTC:
Ik fiets graag alleen maar ook in de groep voor de gezelligheid.
Waarmee fiets je meestal, race- of mountainbike:
´s Zomers met de racefiets en in de winter met de Mountainbike
Bijzonderheid bij WTC:
Lid van de ATB-commissie. In het verleden ca. 10 jaar bestuurslid.
Met welke groep fiets je:
Met de groep waarmee je lekker fietst. Gezelligheid staat voorop. De ATB groep is ook
“gemeudelijk”, samen uit, samen thuis. Ik heb geen ambitie om “hard mogelijk te jagen”.
Hoeveel km per jaar:
Dit jaar ca. 9000 km.
Hoe vaak per week:
Afgezien van woon/ werkverkeer probeer ik 2x per week te fietsen. ´s Woensdags met een collega (af
en toe gaan Jaap Snijders en/of Raymond te Slaa mee). Op de zondagmorgen fiets ik vaak alleen.
Wat vond je tot nu de leukste tocht:
Ik vind fietsen eigenlijk altijd leuk en heb geen idee van de leukste tocht. In de Toscane kun je ook
geweldig fietsen, maar ook op Mallorca.
Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Koffie met appelgebak, het liefst van Bertram in Bredevoort.
Hoe vaak bezoek je de website:
Minimaal 1x per week. Meer activiteit zou welkom zijn.
Doe je nog aan meer sporten:
Nee, ik ben een echte fietser. Verder wandel ik wel met de hond.
Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
Geen idee.
Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
In maart de Argus Cape Town Cycle Tour. Dit is de grootste georganiseerde wielertocht ter wereld
van 109 km in het prachtige Zuid-Afrika. Een hele week is er wat te doen. Volgend jaar ga ik met
enkele WTC´ers naar de Stelvio. .
Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
tv-programma:
De wereld draait door. Verder kijken ik nooit naar de commerciële televisie, dus kijken we naar ARD,
ZDF, WDR, en de NPO´s. Verder kijk ik naar sport, vooral wielrennen en ook wel naar voetbal, maar
daar blijf ik niet voor thuis. Voor het wielrennen wel, ik kan hier naar een hele middag kijken.
muziek:
Mijn interesse is heel breed. Van Elbow tot Pink Floyd, van klassiek, pop en soms guilty pleasures.
sportman/-vrouw/-ploeg:
Sportvrouw – Annemiek van Vleuten
Sportman – Hennie Kuiper. Heb ik persoonlijk enkele keren meegemaakt, geweldige man.
Sportploeg – TI Raleigh van destijds met Gerry Knetemann, Jan Raas, Johan van der Velde en Bert
Oosterbosch.
krant/tijdschrift:
Krant – Het Bocholter Borkener Volksblatt (BBV)
Tijdschrift – Fietsgerelateerde bladen (heeft ook wel te maken met mijn beroep). Ik heb een
abonnement op het Belgische fietsblad Bahamontes.
Online lees ik veel nieuws.
Persoonlijke opmerking.
De WTC moet gaan denken over de vereniging over 10 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt hoog en er
weinig jonge aanwas. Wat is de oorzaak hiervan? Probeer de jongeren (begin 40!!) bij de club te
betrekken.
Op de foto rechtsboven staat Erik naast het beroemde wielershirt van de ploeg van de legendarische
Fausto Coppi (bijnaam “Il Campionissimo”)

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Gerrit Westerveld

Gerrit Westerveld

Naam:
Gerrit Westerveld
2. Geboren:
10 maart 1957
3. Burgerlijke staat:
Gehuwd met Janny. We kregen vier kinderen nl. Jurgen, Gabriëlle, Thomas en Wouter.
Thomas is helaas als baby overleden aan wiegedood.
4. Beroep:
Ondernemer/Loonwerker. Ik doe dit samen met mijn zoon Jurgen, die de dagelijkse leiding
van het bedrijf heeft. Ik verzorg de acquisitie, offertes e.d. We hebben 17 medewerkers.
Leuke aspecten van mijn werk zijn:
– Ik ben graag buiten en in de natuur
– Het omgaan met mensen
– Het allerleukste is na een hectische werkperiode (met tevreden klanten) met zijn allen
een pilsje drinken.
5. Bij WTC vanaf:
Dat weet ik niet, ik denk nu ca. 7 jaar.
6. Waarom bij WTC:
Vroeger had ik een hekel aan fietsen. Maar mijn gewicht begon mij parten te spelen en ik
vond dat ik aan mijn gezondheid moest denken. Een vriend vroeg me om mee te gaan fietsen
met de mountainbike. Dat begon ik steeds leuker te vinden en wilde wel vaker fietsen.
Zodoende ben ik via Willie Baten bij de WTC gekomen. Toen had ik ook al een racefiets. Het
liefst fiets ik nog steeds met een mountainbike en we hebben een leuk ATB Groepje,
7. Waarmee fiets je meestal Race- of Mountainbike:
’s Zaterdags met de racefiets en ’s zondags met de mountainbike.
8. Bijzonderheid bij WTC (bijv. cie-lid, clubkampioen ed):
Ons bedrijf is sponsor van de club en ik ben lid van de ATB-commissie, die de ATB tocht van
oktober organiseert.
9. Met welke groep fiets je:
Met de ATB is er maar één groep. Met de racefiets groep 2/3 (de groep van Gerard te Beest)
10. Hoeveel km per jaar:
Ca. 7000 à 8000 km per jaar (racefiets en mountainbike samen)
11. Hoe vaak per week:
Ik fiets op de zaterdag en de zondag. Door de week komt het er vaak niet van (mede ook
door mijn werk)
12. Wat vond je tot nu de leukste tocht:
De tocht die in 2016 werd georganiseerd door René Lubbers. Fietsen in Duitsland, eerst vlak
daarna wat heuvelachtig. Prachtig.
13. Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Koffie met Kuchen of Broodje Rohschinken.
14. Hoe vaak bezoek je de website:
5 à 10 keer per jaar. Er gaat heel veel via de groeps-app.
15. Doe je nog aan meer sporten:
Nee. Ik heb volleybal gespeeld bij Brevo maar ben gestopt vanwege een schouderblessure.
16. Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
Heel vroeger deed ik aan autocrosses in de regio maar heb ook deelgenomen aan
weekendcrosses in Duitsland. Vaak wedstrijden gewonnen, het prijzengeld was uitstekend.
In 1983 ben ik getrouwd en ook gestopt met deze sport.
17. Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
Ik hoop nog heel lang gezond te blijven en te fietsen.
18. Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
a. tv-programma:
Formule 1 (Verstappen)
Studio Sport
Journaal
b. muziek:
Muziek uit de jaren 70 (Cats, Abba)
Duitse Schlagers
c. sportman/-vrouw/-ploeg:
Messi. Dat vind ik een sympathieke gewoon gebleven sportman.
d. krant/tijdschrift:
De Gelderlander
Vakbladen
19. Persoonlijke opmerking:
De laatste feestavond vond ik meer geslaagd dan daarvoor bij het Vorster. Er zouden meer
leden moeten komen.
En ik vind het leuk dat een interview zoals dit op poten is gezet.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Alfred Westerveld

Alfred Westerveld

Naam:
Alfred Westerveld
Geboren:
13 maart 1958
Burgerlijke staat:
Gehuwd met Elly Lieftink, vader van een dochter en een zoon.
Beroep:
Mechanisch technicus bij FMG Dinxperlo sinds 2009
Bij WTC vanaf:
Eind 2012/begin 2013
Waarom bij WTC:
Om mij voor te bereiden op Tour for Life. Samen met mijn dochter Tessa heb ik mij hiervoor
aangemeld. Tour for Life is een sponsorfietstocht van ca. 1250 km van Noord-Italië naar Valkenburg
met de finish op de Cauberg. De financiële opbrengst is voor Artsen zonder Grenzen.
Waarmee fiets je meestal, Race- of Mountainbike:
Alleen met de racefiets.
Bijzonderheid bij WTC:
Ik ben alleen lid en heb geen bijzondere functie.
Met welke groep fiets je:
Met Groep 1.
Hoeveel km per jaar:
Ca. 6000 km per jaar.
Hoe vaak per week:
Als het kan op de dinsdag- of woensdagavond met Groep 1 van de WTC (de groepsapp is erg handig),
´s zaterdags heb ik geen tijd. Verder op de zondag- en op de vrijdagmiddag na mijn werk individueel.
Wat vond je tot nu de leukste tocht:
Tour for Life en ook vind ik de Romeinentocht heel erg leuk.
Wat is tijdens de pauze jouw wielermenu:
Ik fiets vaak alleen en neem zelden een pauze onderweg.
Hoe vaak bezoek je de website:
Niet zo heel vaak.
Doe je nog aan meer sporten:
Als in de winter het fietsen op een laag pitje stond heb ik in Varsseveld gezwommen. Maar dan ook
echt baantjes, dus fanatiek.
Wat was op sportief terrein je hoogtepunt:
Tour for Life
Wat wil je op sportief terrein nog graag doen:
De klim op de Mont Ventoux en Tour for Life nog eens.
Enkele persoonlijke vragen. Wat is je favoriete
tv-programma:
Geen speciale voorkeur. Ik mag graag detectives kijken zoals de ˮBridgeˮ
muziek:
Pop-songs uit de jaren 60 en 70.
sportman/-vrouw/-ploeg:
Michael Schumacher in zijn Benotton- en Ferraritijd
krant/tijdschrift:
Geen speciale voorkeur.
Persoonlijke opmerking.
Ik ben niet heel erg actief bij de WTC, maar ik vind het altijd goed en gezellig bij de WTC, een fijne
club.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Henk Meijer

Henk Meijer

Even voorstellen
Mijn naam is Henk Meijer. Sinds Januari 2013 ben ik lid van de WTC Dinxperlo.
In 1975 ben ik, samen met mijn vrouw, in Dinxperlo komen wonen en heb daar
gedurende 35,5 jaar mijn werk als huisarts gehad. In maart 2011 vond ik het
lang genoeg geweest en heb de praktijk overgedragen. Onze drie in Dinxperlo
geboren kinderen zijn al weer de nodige jaren het huis uit.
Mijn sportieve verleden is divers, en van bescheiden niveau : van mijn 12e
tot
ongeveer mijn 59e
gevoetbald in competitieverband, daarnaast vanaf mijn ca. 30e
jaar meegedaan aan ¼ triathlons, 1 keer de survivalrun van Dinxperlo, de nodige
hardloopwedstrijdjes (van 5 k.m. t/m hele marathons) en racefietsen buiten
clubverband met deze of gene.
De laatste jaren kwam ik tijdens mijn werk zo rond één uur woensdags wel eens
met de auto langs de RABO bank in Dinxperlo rijden en zag daar een groep van
de WTC Dinxperlo staan om een middagje te gaan fietsen. Ik was wel wat jaloers
, maar dacht : er zijn nou eenmaal werkpaarden en luxe paarden, onderscheid
moet er zijn. Maar ik dacht ook : mijn tijd komt nog wel.
Op mijn afscheidsreceptie kreeg ik van Hans Zeevalkink een map met de nodige
voorlichting over de WTC Dinxperlo. Dat het toch nog bijna twee jaar heeft
geduurd voor ik lid ben geworden komt omdat ik al die vrije tijd eerst maar eens
een plaats moest leren geven. Vorig jaar in Oktober ben ik als aspirant lid al eens
een woensdagmiddagje mee geweest, het viel niet mee , ik heb het weliswaar
overleefd maar ik weet amper hoe ik thuis ben gekomen.
Nu ben ik dan officieel lid, sinds vorige week ben ik ook in het bezit van het
officiële clubtenue (gelukkig was mijn grote maat op voorraad, het zit hier en
daar nog wel wat strak maar daar wordt aan gewerkt).
Mijn enige wielerambitie is om met de groep van vutters/parttimers/AOW-ers op
een fatsoenlijke manier mee te fietsen op woensdagmiddag, als het maar leuk ,
gezellig en behoorlijk inspannend is. Hoe hoog het gemiddelde is vind ik niet zo
belangrijk, wel dat iedereen uit de groep aan het eind van die middag het gevoel
heeft dat het weer goed en fijn is geweest wat we gedaan hebben.

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Arne Teunissen

Arne Teunissen

Hallo Allemaal,
Zoals in de mail is bekend gemaakt gaan we het item “ff voorstellen “ nieuw leven inblazen. Dus
hierbij de aftrap.
Mijn naam is Arne Teunissen 41 jaar en woonachtig in Dinxperlo (op het moment van schrijven de
laatste loodjes van de verhuizing).
Ben geboren in het Gelderse Hengelo en heb daar gewoond tot 2006, in dat jaar ben ik gaan samen
wonen met Robert Bulsink in Anholt . 5 jaar geleden is het wielrennen als grap begonnen. Ik zat
samen met Michel Bulsink aan de keuken tafel (3-12-2012) en hadden het erover dat we eens meer
moesten gaan sporten (deden al spinning en fitness) . Wielrennen dat leek ons wel wat en om maar
gelijk een stok achter de deur te hebben ,hebben we ons toen opgegeven voor de
TristanHoffmanchallenge (THC) waarmee we dan in 2013 de passo Manghen zouden gaan klimmen.
Een week later toen gelijk maar een racefiets aangeschaft en daarmee is de verslaving begonnen.
Tijdens de trainingen kwamen we erachter dat er meer deelnemers uit Dinxperlo aan de THC mee
zouden doen.(o.a. Rene Wijgman, Niels van Langen,Erik Rijks,Bennie Bulsink). Na afloop van de THC
heeft Rene Wijgman ons maar gelijk lid gemaakt van de WTC Dinxperlo.
Dit jaar heb ik voor de 5de keer meegedaan aan de THC en hebben we de Stelvio beklommen.in de
vorige edities onder andere (Manghen,Gavia,Mont Ventoux en Col de Madeleine) ik vind dat elk jaar
weer een leuke uitdaging om aan mee te mogen doen.
Ook probeer ik elk jaar mee te doen aan de amstel goldrace dit jaar de 240 km gedaan met Rene
Wijgman en Niels van Langen.
Ik werk bij de MEVO in Ruurlo. Daar maken we draai en Frees producten voor o.a. medische , gas,
auto industrie. Ik ben daar meewerkend voorman en stuur 14 collega’s aan in de nabewerking. Zodra
de producten van de machines afkomen, komen ze bij ons op de afdeling en zorgen we ervoor dat ze
worden afgebraamd ,schoon gemaakt , genummerd of voorzien van logo na de klant gaan. Hier werk
sinds 2004 daarvoor werkte ik bij CNC technics sinds 1996 maar werd door de MEVO overgenomen.
In het weekend help ik Robert als het nodig is bij zijn werkzaamheden , Catering Bulsink Dinxperlo.
29 december kreeg ik een telefoontje of het me wat leek om in het bestuur te komen, hier hoefde ik
eigenlijk niet lang over na te denken , leek mij een gelijk een mooie gelegenheid om in te burgeren in
Dinxperlo. Sinds 2004 zit ik ook in het bestuur van ijsvereniging steintjesweide in hengelo als
penningmeester dus de WTC is hier mooi een aanvulling op . Dit jaar als bestuurslid algemene zaken
en zoals het er nu uitziet volgend jaar als penningmeester.
Nu de verhuizing zo goed als achter de rug is heb ik hopelijk veel tijd om in het weekend weer te
kunnen fietsen met trainingen en mooie tochten.
Met vriendelijke groet
Arne Teunissen

Total Page Visits: 1590 – Today Page Visits: 4
Total Page Visits: 1590 - Today Page Visits: 4